Je hebt je eerste date met hem gehad en kan eigenlijk niet wachten om hem weer te vragen voor een nieuwe date. Maar is dit niet veel te vroeg? Is er eigenlijk een tijd die er moet zitten tussen een eerste date en de tweede? Wij zochten het voor je uit.

Hoe lang moet er tussen de eerste en tweede date zitten?

Wanneer je gaat daten met iemand is het fijn om je te houden aan wat vaste dingen zoals wanneer het slim is om de ander weer eens te zien na een eerste date. Onthoud wel dat er geen ‘echte’ regels zijn en dat het bij iedereen dus anders zal gaan. Zorg er wel voor dat de tijd tussen de eerste enĀ  tweede date niet te lang gaat duren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er een chemie die jullie hebben opgebouwd gaat vervagen. Tuurlijk kan je dit weer opnieuw opbouwen, maar het is natuurlijk makkelijker om verder te gaan waar jullie waren gebleven.

Geen regels

Wanneer je de eerste date hebt gehad en je hebt wel weer zin in een tweede date met hem, dan moet je hem gewoon vragen wanneer je je er goed bij voelt. Wel is het handig om eerst even bij de ander te peilen of diegene ook wel een tweede date met je ziet zitten. Misschien hebben jullie het er al kort even over gehad tijdens de eerste date, of liet de ander tijdens het afscheid weten dat hij wel een tweede afspraakje zag zitten. Je zou bijvoorbeeld hierop kunnen reageren via WhatApp na jullie eerste date.

Appen

Het is nu duidelijk dat het helemaal niet uitmaakt wanneer je hem gaat vragen voor een tweede date. Wacht er alleen niet te lang mee! Je zou na jullie eerste date kunnen appen dat je veilig thuis bent aangekomen, zodat je alvast het contact onderhoudt. Je kan daarna altijd laten weten dat je een leuke eerste date hebt gehad. Wie weet stelt hij zelf wel een tweede date voor!

Lees ook: Na hoe lang mag je appen na een eerste date?