Het is weer tijd voor het grootse verkleedfeest van het zuiden, carnaval! Iedereen hijst zich in de gekste pakjes en de alcohol zal rijkelijk vloeien. Kortom, een en al gezelligheid. De zuiderlingen onder ons zijn natuurlijk heel bekend met dit grote spektakel, maar wat als je zelf niet uit Limburg of Brabant komt en naar beneden de rivieren afdaalt voor dit grote feest? Wij geven je graag wat tips mee, zodat ook jij als groentje een top carnaval beleefd. 

overleef-carnaval-femfem

Foto via: Jessica Cagney

Schaam je nergens voor 

Je kunt er niet omheen, met carnaval moet je verkleed. Doe je dit niet, dan val je buiten de boot en is het feest een stuk minder leuk. Maar wat trek je dan aan? Scoor een outfit die hufterproef is. Want laten we wel wezen, met carnaval is niet iedereen even tactisch en een glas bier (of twee) over je heen zal geen uitzondering zijn. Wanneer je carnaval viert, moet je het goed doen. Kijk voor inspiratie daarom eens op Pinterest en zet je erover heen dat je er met carnaval niet mooi hoeft uit te zien. Verdiep je vooral ook in de lokale gebruiken. Ga je bijvoorbeeld naar Oeteldonk (Den Bosch)? Zorg er dan voor dat je een rood/wit/geel embleem of sjaal hebt, anders kan het zomaar zijn dat je niet overal naar binnen mag.

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes zijn onmisbaar tijdens carnaval. Je zult veel buiten zijn; is het niet voor een kroegentocht, dan wel voor de optocht. Ga je vervolgens weer naar binnen, dan is het bloedje heet en is het een verademing als je een laagje uit kan trekken. You’re welcome!

Wees niet vies van alcohol

Een ding is zeker, tijdens carnaval zal de alcohol rijkelijk vloeien. Met name bier is populair. Houd je niet van een drankje, dan weten wij niet zeker of carnaval jouw favoriete feest zal worden. Het is het feest waar je gewoon een keer lekker ongegeneerd de hele dag bier mag drinken en gek mag (moet) doen. Pro tip: drink na ieder drankje een glas water, zo houd je het langer vol. Want carnaval begint vaak al in de middag en gaat door tot in de late uurtjes! De volgende dag zul je alweer vroeg aan de alcohol gaan, en hoewel ze zeggen dat je een kater het beste kunt bestrijden met bier, is het nog altijd fijner om die kater te voorkomen. 

Don’t drink and drive

Je hebt het inmiddels wel door: met carnaval worden de nodige alcoholische versnaperingen gedronken. Doe het veilig en stap niet meer in de auto als je al het nodige op hebt. Zorg voor een plek om te slapen of pak een bus, trein of taxi. Wist je trouwens dat je in Lampegat (Eindhoven) een Uber kunt nemen? Ideaal als je het ons vraagt. Zorg ervoor dat je de Uber app hebt en laat je met een druk op de knop naar het volgende feestje brengen. Of terug naar het station of naar huis, dat kan natuurlijk ook!

Doe mee

De carnavalskrakers zullen je om de oren vliegen en het heeft geen zin om je hiertegen te verzetten. Laat je vooral lekker meevoeren in het moment en hos, spring, zing (voor zover het gaat) en dans lekker mee met de rest! Voor je het weet waan jij je als een echte zuiderling en raak je besmet met het ‘carnavalsvirus’.

Last but not least, heb vooral plezier. Neem alles (en iedereen) met een korreltje zout en laat je even helemaal meeslepen in dit zuidelijke avontuur. Alaaf!

Wil je nu op en top carnaval meemaken? Probeer dan zeker eens deze Bossche Bol gevuld met alcohol!