Stel je voor. Je bent een avondje op stap en daar staat ‘ie! Je droomman. Je hart slaat op hol, je begint lichtelijk te trillen en het enige wat je wil is een kletspraatje maken, want misschien zit er wel meer in? Toch houdt iets je tegen. Je zenuwen gieren door je lijf en je durft niet! Super logisch, maar wel mega zonde. Misschien was dit wel jouw kans op ‘huisje, boompje, beestje’, maar heb jij zojuist de kans laten schieten omdat je hem niet kent. Volg het volgende stappenplan om de volgende kans niet meer te laten schieten.

Stap #1

Het begint allemaal bij het moment dat je deur uitgaat. Zorg ervoor dat je op en top de deur uitgaat, want dan zit je automatisch een stukje beter in je vel. Trek wat leuks aan waar je je fijn in voelt en pak een beetje uit met je haar en make-up. Dit gaat je helpen, omdat je je een stuk zelfverzekerder zal voelen op het moment dat je opstapt op die onbekende man 😉

Stap #2

Zodra je hem ziet staan, maak je eerst oogcontact. Onbewust kom je hierdoor al heel veel te weten over de persoon in kwestie en kun je een beetje peilen hoe hij er in staat. Je kunt door dit kleine moment bijvoorbeeld al goed aanvoelen hoe hij gaat reageren op jouw move en wat hij van jou vindt. Voelt het niet goed? Doe het dan niet! Voelt het wel goed? Voer dan stap 3 uit.

Stap #3

Kijk vervolgens naar zijn lichaamshouding. Staat hij open voor gesprek, zal hij zich waarschijnlijk niet van je wegdraaien. Ook kun je meer emoties aflezen van zijn gezicht om er achter te komen hoe hij er in staat. Ook hier geldt: voelt het niet goed? Doe het dan niet.

Stap #4

Voelt alles oké en heb je het gevoel dat jullie op hetzelfde level zitten, is dit het moment om op hem af te stappen. Dit is natuurlijk het spannendste moment, maar zeker niet onmogelijk. Probeer te onthouden hoe het gevoel bij het oogcontact en zijn lichaamshouding was, zodat je je zelf goed en zelfverzekerd blijft voelen. Denk van te voren na wat jouw ‘openingszin’ gaat zijn en waar je het over wil hebben.

Stap #5

Als je de stap hebt gezet, is het moment om indruk te maken. Zorg dat je geïnteresseerd bent en stel vragen om meer over hem te weten te komen. Lees hier tips over hoe je dit gesprek zo vlekkeloos modeluk kunt laten verlopen. Als alles goed voelt, zal je merken dat je zenuwen langzaam zullen verdwijnen en dat het steeds gezelliger wordt. Vergeet aan het einde natuurlijk niet zijn telefoonnummer te vragen, zodat je contact kunt blijven houden

Als je nou meteen al merkt dat het stroef verloopt, kun je maar beter zo snel mogelijk het gesprek afkappen. Het is het niet waard om je energie te steken in iets wat niet lekker loopt!

Lees ook: Deze 7 openingszinnen kan je beter links laten liggen