Waar het ene koppel al na 5 dates official is duurt het bij het andere koppel wel 7 maanden. Maar hoe vaak moet je daten voor een relatie? Wij zochten het voor je uit.

Bron: 50 First Dates
Bron: 50 First Dates

Als je net met iemand begint te daten ben je natuurlijk helemaal hotel de botel en zie je alles door een roze bril. Je lover is gewoon perfect en het liefst wil je iedere dag bij diegene zijn. Je ziet eigenlijk alleen maar de positieve kanten van die persoon: jullie houden van dezelfde dingen en hebben gezamenlijke hobbies. Na een tijdje daten vloeit dit (meestal) vanzelf over in een serieuze relatie. Maar hoe lang duurt dit?

Hoe lang van daten naar relatie?

Als je net met iemand gaat daten ben je helemaal in love en zie je alleen de leuke kanten van deze persoon. Na een tijdje wordt dit automatisch minder.. Je komt erachter dat je lover een ontzettend ochtendhumeur heeft en dat ‘ie zijn sokken overal laat slingeren. Oftewel: de honeymoon phase is voorbij. Volgens experts duurt deze fase ongeveer 3 maanden. Maar het kan bijvoorbeeld ook al vanaf een maand zijn of pas na een jaar. Dit ligt natuurlijk ook aan hoe vaak jullie elkaar zien.

Het is dus verstandig om pas na de verliefde fase te beslissen of je in een serieuze relatie met de ander wilt stappen. Als je dit eerder doet is er namelijk een kans dat je voor een paar ongewenste verassingen komt te staan. Het is slim om de ander goed te kennen voordat je het avontuur samen aangaat. Dan is de kans op slagen het grootst!

Hoe vaak moet je daten voor een relatie?

Volgens experts is het dus verstandiger om eerst te wachten tot de honeymoon phase voorbij is, tot je in een relatie stapt. En dit duurt gemiddeld dus 3 maanden. Maar hoe vaak moet je dan daten voor je in een relatie stapt? Het ene stel ziet elkaar maar eens per week en het andere stel 3 keer. Het is belangrijk dat je vooral bij jezelf nagaat hoe goed je de ander kent, en vooral wat fijn voor jou voelt. Uiteindelijk is het het allerbelangrijkst dat je alles op je eigen tempo doet.

Lees ook: 3 tips om jouw FWB-relatie te laten slagen