Je hebt koppels die elkaar de hele dag door berichtjes sturen via WhatsApp, en je hebt koppels die elkaar niet dagelijks appen. Maar is het eigenlijk wel zo gezond om je lover de hele dag te bombarderen met berichtjes? En is het een slecht teken als je twee dagen niks van je partner hoort? Dit is hoe vaak je je partner zou moeten appen, volgens experts.

hoe vaak je partner een berichtje sturen
Bron: Euphoria

Diana Dorell is een intuïtieve dating coach en gaf aan Elite Daily antwoord op de bovenstaande vraag. Hier is wat Diana te zeggen had:

Moet ik mijn partner elke dag appen?

Is het too much als je je partner iedere dag een berichtje stuurt? Laten wij hiermee beginnen, er bestaat geen regel die beslist hoe vaak jij je partner mag appen. Ieder koppel is uniek, en daarom bestaat er ook niet 1 regel. Het gaat erom dat jij en je partner hetzelfde idee over dit onderwerp hebben. Ieder koppel is verschillend, en surprise, de manier van communicatie is ook verschillend.

Maar, relatie expert Susan Winter vertelde eerder dat koppels een basis van communicatie moeten hebben, en dagelijks, of om de dag, bij elkaar in moeten checken. Wanneer je niet dagelijks contact hebt zal je relatie verwelken.

Is het gezond om je partner continu te appen?

Dating coach Dorell zegt dat het helemaal oké is om regelmatig met je partner te appen. Je kan het alleen ook overdrijven. Je moet je zorgen maken als jullie app-gedrag (het veel sturen van berichtjes) een negatieve impact heeft om je emotionele staat. Bijvoorbeeld als je niet normaal kan functioneren omdat je continu op zijn/haar berichtjes aan het wachten of reageren bent.

Een andere ‘red flag’ is wanneer je angst krijgt als je een tijdje niks van je partner gehoord hebt. Je bent op dit moment erg needy wat niet fijn is voor je partner en voor jezelf. Het is simpelweg niet gezond als jouw hele wereld om je partner draait.

Lees ook: De reden dat je niet reageert op app volgens je sterrenbeeld