Als je de ware liefde hebt gevonden dan weet je dat vaak zelf diep van binnen ook wel. Toch blijft het lastig om te omschrijven wat nou echt ware liefde voelt. Het is voor iedereen verschillend en iedereen gaat er anders mee om. Maar er zijn een altijd gevoelens die omschrijven hoe ware liefde voelt, die je waarschijnlijk wel herkent. Deze 10 gevoelens beschrijven hoe ware liefde voelt.

Bron: The Notebook
Bron: The Notebook

Ware liefde

Heb jij de ware al gevonden? Dan herken jij waarschijnlijk wel onderstaande 10 gevoelens.

Thuis

Liefde voelt als thuiskomen na een lange dag en je partner weer kunnen zien. Voelt je lover als thuiskomen, dan weet je dat het goed zit.

Je favo snack

Oké, dit klinkt misschien een beetje raar, maar liefde voelt als je favoriete snack. Dat toetje, of die maaltijd die je altijd kan eten, maakt niet uit hoe laat het is.

Veiligheid

Wanneer je verliefd bent voel je je op je gemak bij je partner. Hij of zij geeft jou de veiligheid en bevestiging die je nodig hebt, zowel fysiek als mentaal. Alleen al bij de stem of geur van iemand voel je je meteen veilig.

Schoon beddengoed

Niets is fijner dan om in een schoon opgemaakt bedje te kruipen na een lange dag. Dat voelt nou als echte liefde.

Eerlijkheid

Ware liefde voelt als eerlijkheid. Je twijfelt nooit aan je partner, want je weet honderd procent zeker dat hij de waarheid zal spreken.

Trots

Trots, niet alleen op jouw partner, maar ook op jullie relatie. En niet op een arrogante manier, maar juist op een zelfverzekerde manier. Je partner geeft je namelijk dat extra steuntje in de rug die je soms nodig hebt.

Geluk

Een relatie heeft soms veel werk nodig, en dat is helemaal niet erg. Zolang jullie beide maar gelukkig zijn, en dit gevoel het meest van de tijd overheerst.

Support

Het geven en ontvangen van support hoort bij een relatie. Je lief support je no matter what, en accepteert altijd je keuzes. Jullie zullen echt niet altijd op één lijn liggen, zolang jullie elkaar maar supporten.

Zorgzaamheid

Zorgzaamheid komt in vele vormen. Je beste vriendin die langs komt met Ben&Jerrys wanneer je je verdrietig voelt, je moeder die je soep komt brengen wanneer je ziek bent, maar ook je partner die voor je zorgt.

Begrip

Begrip is heel belangrijk in een relatie. Je partner ziet je volledig voor wie je bent, en begrijpt je volledig. Een blik is al genoeg om elkaar te begrijpen.

Lees ook: Liefdesverdriet? Zo ga je er op een goede manier mee om