De één wordt sneller verliefd dan de ander. En misschien dacht je wel dat je verliefd was, tot je écht als een blok voor iemand viel. Het is lastig om te geloven dat je slechts één keer verliefd wordt in je leven, maar toch zijn er mensen die in soulmates geloven. Maar wat is nou waar?

Bron: The Notebook
Bron: The Notebook

Op hoeveel mensen word je in je hele leven verliefd?

Heb jij de ware al gevonden? Dan is het als het goed is de derde persoon in je leven waar je verliefd op wordt. Volgens Elephant Journal worden de meeste mensen namelijk maar verliefd op 3 personen in je leven. Deze drie personen kan je opsplitsen in drie verschillende types. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Kalverliefde

Je eerste liefde is niet perse een verkeerde liefde. Je bent helemaal hoteldebotel en kan nergens meer aandenken. Je zit in een roze bubbel en hebt een leuke tijd met elkaar. Wanneer deze bubbel uit elkaar spat, zie je in dat jullie eigenlijk helemaal niet bij elkaar paste. Het is wel de meest heftige liefde die je waarschijnlijk mee hebt gemaakt. Best logisch, de eerste keer is namelijk altijd het spannendst.

Je tweede liefde: de verkeerde relatie

De tweede liefde is vaak een liefde die je beter had kunnen overslaan. Je wou zo graag dat deze persoon de ware was, maar uiteindelijk wordt je steeds maar opnieuw gekwetst. Ondanks dat je veel last van deze relatie hebt kunnen krijgen, heb je ook ontzettend veel geleerd. En dat neem je allemaal mee naar je laatste liefde.

Ware liefde

Dan komen we bij de laatste liefde; ware liefde. Je weet meteen dat het goed zit, en ziet een toekomst met deze persoon. Ja, het kost veel werk, dat moet je niet vergeten. Maar het is het allemaal waard, dit is namelijk de liefde van je leven.

Lees ook: 6 dingen die mannen doen als ze liefdesverdriet hebben