Denk je dat je ex helemaal geen liefdesverdriet heeft wanneer het net uit is? Dan zit je fout! Mannen en vrouwen gaan nou eenmaal anders om met liefdesverdriet, wat soms heel verwarrend kan zijn. Ook al lijkt het soms of je ex-lover zo over je heen is, toch is de kans groot dat ook hij last van een gebroken hart heeft. Voor ons vrouwen is dat natuurlijk erg moeilijk om te herkennen. Daarom zochten wij het voor je uit; dit zijn 6 dingen volgens Cosmopolitan die mannen doen als ze liefdesverdriet hebben.

man liefdesverdriet

Mannen en liefdesverdriet

Ja, ook mannen hebben wel eens last van liefdesverdriet gehad. De een gaat daar natuurlijk anders mee om dan de ander, maar grote kans dat hij onderstaande 6 dingen doet wanneer hij liefdesverdriet heeft.

1. Mannen uiten hun gevoelens niet

Het liefst gaat een man zijn gevoelens gewoon uit de weg. Waar vrouwen het heerlijk vinden om over hun gevoel te praten, kropt een man liever zijn emoties op. Een man kan hier zelf niet veel aan doen. Er wordt namelijk van jongs af aan al tegen ze gezegd dat ze stoer moeten zijn, en dat huilen een zwakte is. Hartstikke onzin natuurlijk, maar is helaas nog wel van invloed.

2. Workaholic

Wanneer een relatie van een man net voorbij is wilt hij het liefst zo veel mogelijk bezig zijn om zijn gedachten te vergeten. Een man stort zich dan het liefst op zijn werk. Op korte termijn werkt dit misschien wel, maar later zal hij er achter komen dat hij de break-up nog niet verwerkt heeft.

3. Mannen gaan de kroeg in

Wanneer een man zijn relatie net heeft beëindigd wilt hij het liefst zo snel mogelijk door. Hup de kroeg in met zijn vrienden om vervolgens veel biertjes achterover te tikken, en aandacht bij vrouwen te zoeken. Helemaal niet handig als je het aan ons vraagt, maar ze komen er vanzelf wel achter dat dit niet de oplossing is.

4. Mannen willen geen hulp

Als vrouw is de kans groot dat heel de vriendinnengroep weet van jouw break-up. Vrouwen vinden het vaak dan ook fijn om over gevoelens te praten. Mannen hebben daarentegen liever geen hulp, en gaan het liefst zelf met hun verdriet om. Waarom dit zo is? Mannen hebben een stofje vasopressine in hun brein waardoor ze andere mannen als minder toegankelijk zien.

5. Oerinstinct

Het mannelijke instinct is om te jagen en te beschermen. Wanneer een relatie wordt verbroken voelt dit als een zwaar verlies voor mannen. Ze willen namelijk hun vrouw beschermen. Als dit ‘bezit’ wegvalt, weet een man niet goed wat hij hiermee aan moet.

6. Mannen kunnen niet goed tegen verandering

Mannen kunnen slecht met verandering omgaan. Dit komt omdat mannen gewoontedieren zijn en het dan ook verschrikkelijk vinden als een situatie opeens verandert. Een man wordt niet snel verliefd, maar als hij eenmaal verliefd is, is hij ook écht verliefd. Hierdoor raken ze vaak gehecht aan jou als persoon, maar ook aan de relatie.

Lees ook: De 6 fasen die een man doorloopt als hij verliefd wordt