Aangezien de horeca dicht is, we niet meer uit kunnen gaan, naar een festival kunnen (kan jij je dit nog voorstellen?) of andere evenementen hebben, zou je denken dat je in deze tijden wat geld bespaard. Toch blijkt het thuis zitten, en dus ook het thuiswerken, er voor te zorgen dat we meer geld uitgeven aan anderen dingen. Denk bijvoorbeeld aan: wc-papier, koffie/thee, elektriciteit, water, gas. Maar wat kost dit nou allemaal precies? Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) rekende het voor ons uit. Ben je ook benieuwd? Lees dan snel verder.

the-holiday

Wat kost het extra?

Het verlossende antwoord is: twee euro per dag. Nu hoor ik je denken: twee euro per dag? Dat is toch helemaal niet veel? Klopt, maar als je dit gaat uitrekenen over de hele week, kom je al snel op ruim €40 extra per maand als je vijf dagen in de week werkt. Als je het vervolgens uitrekent voor een jaar lang, kost het €440. Dat zijn dan toch weer best hoge bedragen.

Juist besparen op andere dingen

Het is natuurlijk een hoog bedrag, maar we besparen simpelweg ook weer op anderen dingen. Denk bijvoorbeeld aan het kopje koffie wat je op het station haalt, nog even gezellig een drankje doen na het eten in de stad en natuurlijk uit eten gaan. Als je dit allemaal uitrekent, kan het zomaar zijn dat je juist geld bespaard door middel van thuiswerken.

Waar moet jouw werkgever voor zorgen?

Het was je misschien al opgevallen, maar in de bovenstaande kosten zijn nog geen kosten genoemd zoals bijvoorbeeld een laptop. Dit komt omdat je werknemer hiervoor moet zorgen. Hier heb jij als werknemer namelijk recht op. Hetzelfde geldt voor een fijne thuiswerkplek. Zo moet jouw werkgever er tevens voor zorgen dat jij op een goede stoel zit, en een goed bureau tot je beschikking hebt. Anders krijg je namelijk snel last van lichamelijke klachten.

Lees ook: Met deze 3 tips maak jij thuis de perfecte home office