Als jij dé grootste fan bent van Harry Potter staat de Hogwarts treinrit hoogstwaarschijnlijk op jouw bucketlist. We moeten toegeven: de echte treinreis gaat waarschijnlijk nooit lukken, maar dat hoeven je hopelijk niet uit te leggen. Toch is er eentje die er bijzonder veel op lijkt. Enne, die kun je wel écht boeken.

Hoghwarts treinrit
Bron: West Coast Railways

Hogwarts treinrit

Met een beetje fantasie kun je de Hogwarts treinrit dus maken. Je gaat dan wel niet écht naar Hogwarts, maar de reis lijkt enorm veel op hoe je de beelden kent uit de beroemde films van Harry Potter. De treinreis kun je maken in Schotland in het prachtige Schotse platteland. Dat betekent prachtige uitzichten en adembenemende natuur. Of je nou fan bent van Harry Potter of niet, deze treinreis is er zeker weten eentje voor op je bucketlist.

Maar goed, wanneer je de films van Harry Potter al zo vaak hebt gezien dat je de teksten kunt meedromen, heeft deze treinreis nog net effe wat meer lading natuurlijk. Je hebt echt een flinke dosis eigen fantasie nodig om hier dé Hogwarts rit in te zien, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Een aantal details kloppen namelijk niet helemaal. Zo vertrek je niet vanaf het welbekende platform 9¾ op het Kings Cross Station. Daarnaast rijd je dus ook niet naar Zweinstein, dus je zet bij aankomst ook geen voet in deze magische wereld. Helaas!

Mooie treinrit

Waar je dan wel naartoe gaat? Dat vertellen we je graag. Je start de treinrit in het Schotse Fort William, een kleine twee uur rijden van de bekende stad Glasgow. Vanaf daar maak je de rit door de Schotse hooglanden naar het plaatsje Malaig. Maar waar komt de vergelijking met de Hogwarts treinrit dan precies vandaan? Dat heeft alles te maken met het uiterlijk van de trein. De Jacobite-stoomtrein lijkt namelijk enorm op de trein die je kent uit de Harry Potter-films. Daarom moet het met een beetje fantasie helemaal niet zo moeilijk zijn om je voor even in de Hoghwarts rit te wanen!

Boeken maar!

Het zal je niet verbazen, maar deze treinrit is megapopulair. Dat betekent dat je echt moet azen op de tickets, want anders zal jij nooit in die trein terechtkomen. De echte Potterheads moeten deze reis één keer in hun leven gemaakt hebben. De tickets kun je kopen voor de periode tussen april en oktober. Enne, als bonus zie je misschien zélfs het noorderlicht nog onderweg. Dat betekent twee bucketlistpunten in één keer afgestreept!

@wight_noize Harry Potter Film Locations in Scotland ⚡️ #harrypotter#wizardingworld#wizardingworldofharrypotter#hogwarts#scotland#prisonerofazkaban#backtohogwarts#fyp#wizard#returntohogwarts#wbtourlondon#jacobitetrain ♬ original sound – wight_noize

Wil je de experience helemaal compleet maken? Zorg er dan voor dat je ook een accommodatie in Harry Potterstijl boekt. Zo maak je je de hele reis natuurlijk helemaal compleet.