Kerst, de vrolijkste tijd van het jaar. Het is de tijd van het jaar om tijd door te brengen met familie, cadeautjes te geven en krijgen, lekker te eten en natuurlijk kerstfilms kijken! Voor iedereen die altijd ruzie maakt met familie over welke kerstfilm jullie moeten gaan kijken, hebben wij het antwoord. Home Alone is, volgens een nieuw onderzoek, namelijk dé ultieme kerstfilm.

ultieme kerstfilm FEM FEM

Het onderzoek

Online winkel Music Magpie heeft onderzoek gedaan naar de top 20 ultieme kerstfilms aller tijden. Bij iedere film werd er gekeken naar verschillende feestelijke elementen die voor moesten komen in het verhaal. Zo werd er bijvoorbeeld gekeken naar hoe vaak de feestdag werd genoemd, hoeveel geld er is verdiend met de film en hoe populair de film is in het algemeen. Na het onderzoek bleek Home Alone de grote winnaar te zijn en wij zien duidelijk waarom.

Home Alone

Voor iedereen die onder een steen heeft geleefd en geen flauw idee heeft waar Home Alone over gaat, zullen we de film even kort toelichten. De film gaat over Kevin, de jongste zoon van een groot gezin. Zijn familie gaat op vakantie naar Parijs, maar eenmaal onderweg komt de moeder erachter dat Kevin thuis is achtergebleven. Kevin heeft nu dus het rijk voor hem alleen.

Kevin heeft de tijd van zijn leven totdat zijn heerlijke kerst wordt verstoord door twee inbrekers, Harry en Marv. Kevin doet er alles aan om zijn huis te verdedigen door verschillende boobytraps in en rondom het huis te plaatsen. De dieven komen langzaam steeds dichter bij Kevin maar ze komen hier niet zonder blauwe plekken van af. Hoe ze dit überhaupt overleefd hebben is ons nog steeds een raadsel. Maar de streken van Kevin zorgen in ieder geval voor een enorm leuke avond voor de televisie. Home Alone is dus de perfecte film om met jouw familie te kijken tijdens de feestdagen.

Toch liever iets anders?

Home Alone is na 29 jaar nog steeds extreem populair en een echte kerstklassieker. Maar voor een ieder die toch liever een andere kerstfilm kijkt is hier de top 10 die uit het onderzoek is gekomen:

  1. Home Alone
  2. Elf
  3. Love Actually
  4. The Grinch
  5. The Santa Clause
  6. The Nightmare Before Christmas
  7. Arthur Christmas
  8. Gremlins
  9. The Polar Express
  10. National Lampoon’s Christmas Vacation

Zijn kerstfilms helemaal niet jouw ding? Dan weten we wat je moet doen om het wél leuk te maken: Je moet er namelijk gewoon een drankspel van maken!