Dit weekend kwam de sneeuw letterlijk met bakken uit de hemel vallen. Iedereen geniet hier zo op haar eigen manier van. Zo gaat de een meteen naar buiten en de ander blijft liever binnen. Toch blijft een ding tijdens deze dagen voor kerst bij vrijwel iedereen hetzelfde: het kijken van kerstfilms. Ieder jaar kunnen we weer genieten van Home Alone 1 tot en met 4 op tv en dit jaar wordt hij zelfs in de bioscoop gedraaid. Toch moeten we niet vergeten dat er naast Home Alone nog veel meer leuke kerstfilms zijn.

The Polar Express

Naast Home Alone is The Polar Express ook een typische kerstfilm. Een film waarin er op kerstavond een jongetje thuis in slaap probeert te vallen, maar hij hoort buiten het geluid van een trein. Dit wil hij zien en stapt naar buiten waar hij een ongelofelijk grote trein zien die The Polar Express heet. De conducteur van de trein vraag aan het jongetje of hij mee wilt in de trein, waarop hij ongetwijfeld “ja” op antwoord. Er gebeurt van alles in deze trein.

Frozen

De Disney film Frozen, wie kent hem niet? De film waarin het draait om zussenliefde die sterker is dan wat dan ook. Anna en Elsa beleven heel veel avonturen in het koninkrijk Arendelle. En stiekem houden we gewoon van Disneyfilms.

A Christmas Prince

Al eerder schreven wij over A Christmas Prince als Netflix filmtip voor de zondagavond. Dit is toch wel de nieuwste best bekeken kerstfilm op Netflix, waarin een jonge journalist opzoek gaat naar geheimen in het koningshuis. Dit loopt allemaal iets anders dan verwacht, maar het is kerstmis dus er komt natuurlijk een happy end.

The Spirit of Christmas

Geen zin in overdreven zoetsappige kerstfilms? Kijk The Spirit of Christmas. In deze film ontfermt advocate Kate zich over de verkoop van een erg oude herberg, waarvan de eigenaar overleden is. Ze krijgt de herberg maar moeilijk verkocht, dit komt doordat de eigenaar in 1920 overleden is maar nog steeds een aantal dagen voor Kerstmis in het huis woont. Een vreemd verhaal, maar om deze geest weg te krijgen moet Kate helpen de zaak van zijn moord op te zoeken.

A Wish for Christmas

Sara Thomas kijkt liever vanaf e zijlijn toe op haar werk, ze staat niet graag in het middelpunt van belangstelling. Totdat haar grote idee over kerst gestolen wordt, ze wenst dat de Kerstman haar wat moed kan geven om voor zichzelf op te komen. Gelukkig laat de Kerstman haar wens uitkomen, maar ze krijgt slecht 48 uur. Een race tegen de klok.

The Holiday

The Holiday is de welbekende film die zich op twee plaatsten afspeelt. In Amerika in een prachtig groot huis en in Engeland in een klein huisje in een dorpje. Zowel Amanda als Iris bevinden zich in relatie problemen en willen even weg uit hun wereldje, even ontsnappen aan alles. Ze ruilen gedurende de kerstvakantie van huis en nemen eigenlijk tijdelijk elkaars leven over.

All About Christmas Eve

De New Yorkse party planner wordt uitgenodigd voor een romantische kerstvakantie. De perfecte vakantie, waar je normaal meteen volmonding ‘JA’ tegen zegt. Toch komt de New Yorkse voor een dilemma te staan, omdat ze tegelijkertijd ook de opdracht van haar leven krijgt: het plannen van een kerstfeest in Los Angeles. Wat wordt haar keuze?

Lees ook:

De leukste Netflixseries van 2017