gyozas recept

Met dit simpele TikTok-recept maak jij de lekkerste homemade gyoza's

Uncategorized21 jan , 17:45 doorRomy Nouwen
Homemade gyoza's maken is helemaal niet zo lastig als je zou denken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke hapjes op tafel te zetten. Wij vertellen je hoe ze dit heerlijke gerechtje binnen een handomdraai kunt maken.
gyozas recept
Bron: @anoukhomringhausenugc

Recept voor homemade gyoza's

Het maken van gyoza's lijkt een lastig klusje, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Op TikTok kwamen we een heel gemakkelijk, maar toch ontzettend lekker recept tegen en wij waren meteen fan. Lekker voor op een borrelplank óf gewoon als tussendoortje. Dit kunnen we letterlijk iedere dag eten!

Ingrediënten

Je hebt uiteraard een aantal dingen nodig voordat je deze lekkere gyoza's op tafel kunt zetten. Wanneer je in de supermarkt bent moet je er dus voor zorgen dat je de volgende dingen in je winkelmandje gooit:
  • Chinese kool
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kipgehakt
  • 2,5 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • Voldoende gyoza vellen

Bereiding

Als je alles in huis hebt, kun je van start gaan! Je begint met het fijn snijden van de Chinese kool. Je kunt dit met de hand doen, maar in de keukenmachine kan ook geen kwaad. Deze doet het harde werk dan gewoon voor jou, terwijl jij rustig aan kunt doen. Ideaal! Vervolgens snijd je ook de bosui in kleine ringen en meng je dit met de fijngesneden Chinese kool. Daarna meng je de fijngeperste knoflooktenen en het kipgehakt met de kool en uit, totdat het goed door elkaar gemengd is. Meng tot slot de sojasaus, mirin, sesamolie en maizena er doorheen en zorg dat alles goed door elkaar gemengd wordt.
Daarna is het tijd om je gyoza's te gaan maken. Hier pak je de vellen bij! Zorg ervoor dat je een bakje water klaar hebt staan, want dit ga je nodig hebben om de gyoza's goed dicht te kunnen maken. Leg in het midden van het velletje ongeveer een kleine eetlepel van het mengsel. Maak vervolgens de randjes nat met water en vouw hem dubbel. Daarna vouw je centimeter voor centimeter over elkaar heen totdat hij helemaal dicht is. Maak er zo veel je wil en leg ze apart.
Pak wanneer je klaar bent een pan waar je ook een deksel bij hebt. Zet deze op het vuur en laat olie heet worden. Doe er vervolgens een aantal gevouwen gyoza's in en bak deze aan beide kanten goudbruin voor een aantal minuten. Daarna is het tijd om ze nog even kort te stomen. Zet het vuur laag en giet een klein beetje water in de pan. Doe meteen de deksel op de pan en laat de gyoza's voor vier á vijf minuten gaar stomen. Herhaal dit totdat al je gyoza's klaar zijn. Serveer ze daarna met sojasaus of een andere saus die je lekker vindt!

Tipje!

De gyoza's kun je maken en daarna meteen allemaal in de pan gooien, maar dan maak je er meteen ontzettend veel! Superlekker, maar als je het niet op krijgt, is dat natuurlijk een beetje zonde. Je kunt er dus voor kiezen om niet alles in de pan te gooien en een deel in te vriezen. Zo heb je op een later tijdstip gyoza's klaarliggen wanneer je een keertje een snelle maaltijd moet klaar maken. Mega handig!