Wederom staat het weekend voor de boeg en wat is dan fijner dan zo ergens rond het einde van de middag met vrienden in de tuin te zitten, drankje erbij, hapje erbij en genieten van de avondzon. Uiteraard wil je dan natuurlijk de lekkerste hapjes en drankjes dus helpen we jullie bij het samenstellen van de lekkerste borrelplank.

Borrelplank FEM FEMWe beginnen bij de drank

Met vino zit je altijd goed. En nee, een lekker flesje hoeft heus niet zo duur te zijn. Tip van FEM FEM: ga voor Lindeman’s. De Australische wijnmaker heeft een makeover gehad maar de wijn blijft van dezelfde, vertrouwde kwaliteit. Van een fris en fruitige Sauvignon Blanc voor maar €4,99 tot een droge Rosé voor €6,69. Rode wijn kan natuurlijk ook, maar is toch een wijnsoort wat minder wordt gedronken als het warm is buiten. Gelukkig is dit de vervanger van rode wijn in de zomer voor iedereen die toch niet zonder kan.

En wat je ook niet kan missen: kaas

Kaas mag uiteraard niet onderbreken bij een goede borrelplank maar weet je nooit zo goed welke kaassoorten je mee moet nemen? Ga voor een combinatie van jong, oud, blauwaderkazen en iets romigs.

via GIPHY

Niet te missen:

  • Gruyère AOP: een must op elke kaasplank. Hij kan als dessert of als snack met een lekker stukje brood maar ook top voor warme gerechten.
  • Tête de Moine AOP: een cilindervormige, halfvaste fijne kaas die in je mond smelt. In tegenstelling tot andere kazen gebruik je hier een pirouette voor om fijne kaaskrullen van te maken.
  • Etivaz AOP: een uitgesproken harde alpenkaas, aromatische en fruitig met lichte hazelnoottoets.

Charcuterie

Een beetje vlees op je borrelplank is ook goed. Van een gedroogde variant zoals chorizo of ham, maar ook paté wat je lekker op je brood kan smeren, rilette of lardo, het vettere broertje van pancetta.

Extraatjes

Vergeet ook niet wat fruit bij je borrelplank. Zo zijn peren een fijne toevoeging, druiven en ook meloen. Én, perfect voor bij de kazen: vijgen.

Ben je van plan om te barbecuen met je vrienden? Dan zijn dit de lekkerste bijgerechten die niet mogen ontbreken.