Dus slaap lekker elke avond met je trouwe viervoeter naast je, want volgens onderzoek is dit mega healthy en goed voor je slaapritme! Het blijkt namelijk dat mensen die met hun huisdier in de slaapkamer slapen, een betere nachtrust hebben. Klinkt goed toch? Wij nemen voortaan onze lieve doggie met ons mee het bed in.

Schermafbeelding 2018-11-22 om 11.01.00

Move on boyfriend

Volgens onderzoek van Mayo Clinic in Arizona is er dus een reden om toch met je hond te slapen. Sterker nog: ze moedigen het de slechte slapers onder ons juist aan. De onderzoekers testten het slaapgedrag bij 40 mensen en een aantal honden. Het onderzoek is gedaan met honden vanaf een half jaar oud.

Wat bleek: zowel de mensen als de dieren sliepen samen beter. “Dit komt omdat de aanwezigheid van je huisdier een veilig gevoel creëert”, vertelt de auteur van het onderzoek Lois Krahn al na eerder onderzoek in 2014. “Dat is één reden, en daarnaast geeft een rustige hond of een spinnende kat een ontspannend effect op ons.”

De ‘aangeraden slaapefficiëntie’ – de totale tijd dat je daadwerkelijk slaapt als je in bed ligt – is rond de 80 procent. De deelnemers die de nacht doorbrachten met hun hond, hadden een gemiddelde slaapefficiëntie van maar liefst 83 procent!

Wat wel belangrijk is om je huisdier aan het voeteneinde of naast het bed te plaatsen. Ze kunnen ’s nachts nogal bewegelijk zijn, waardoor je nachtrust weer verstoord kan worden. Daarnaast is het natuurlijk niet in alle situaties geschikt. Mensen met astma of dierenallergieën moeten hun dier natuurlijk uit de slaapkamer houden.

Lees ook: waarom het leven met een hond je gelukkig maakt