Het veelzijdige sociale mediaplatform TikTok begon als hét platform om je dansmoves te laten zien. Inmiddels weten we wel beter. TikTok blijkt het platform om letterlijk alles te delen. Van schoonmaak tips tot zwangerschapsverhalen. Je kunt het je zo gek niet bedenken! Onze favoriet: de TikToks met gerechten. De nieuwste aanwinst, Honingraat pasta, gaat wederom door het dak.

Het succes van TikTok gerechten

Er zijn ongelooflijk veel mensen die dagelijks de moeite nemen om geweldige recepten te delen. Van mega gezond tot ongelooflijk ongezond. Makkelijk snel of juist wat ingewikkelder. Je ziet werkelijk alles voorbij komen en eigenlijk is het allemaal heerlijk. Specialiteit van de meeste TikTokkers is duidelijk kaas. En dan kaas in combinatie met pasta.

Eerder dit jaar ging heel Nederland los op TikTok’s famous Baked Feta pasta. Hoewel dit alles behalve gezond was, was het raak. Tomaten, feta en kruiden de oven in. Even laten smelten en vervolgens prakken tot een saus. Ondertussen pasta koken en dit na afloop met elkaar mixen. Zó simpel, maar toch mega populair.

TikTok’s Honingraat pasta

Nu is het einde verhaal voor de Baked Feta pasta. Hoewel hij heerlijk was, neem de Honingraat pasta het stokje over. Weer een heel gemakkelijke pasta die je in een handomdraai in elkaar flanst. Uiteraard komt er bij dit gerecht ook weer een dosis kaas kijken. Dat is natuurlijk geen verrassing.

@bananalovesyoutooThis honeycomb pasta is so good!! 🍝 #fyp #foryou #foryoupage #pasta #cookinghacks #yum♬ original sound – Anna Rothfuss


Het is wederom een pasta recept voor in de oven. Je maakt het in een taartenbakvorm. Je haalt de rigatoni pasta in huis en zet deze recht opstaand in de bakvorm tot de gehele vorm gevuld is. Vervolgens vul je ieder pasta’tje met mozzarella. Daarna giet je er een grote hoeveelheid rode pastasaus over. Je topt het daarna nog af met geraspte (mozzarella) kaas. Daarna kan het de oven in! We geven toe: het lijkt een beetje op lasagne. Toch ziet het er wel net wat mooier uit!

Lees ook: TikTok’s nieuwste viral trend: pasta chips