Als TikTok ergens goed voor is, is het wel voor pasta recepten. Van feta pasta tot honeycomb tot de lekkerste en simpelste chicken pasta: sign us up! Opnieuw is er op de app een nieuwe trend gestart die misschien rasechte Italianen een hartverzakking bezorgen. Het overheerlijke spul genaamd pasta wordt namelijk omgetoverd tot pasta chips!

@pinterest
@pinterest

Pasta chips

Yup, chips gemaakt van pasta blijken dé perfecte crunchy snack te zijn! Het is ook nog eens super makkelijk te maken en ziet er fantastisch uit, dus het trending is verbaast ons helemaal niks. Ook zijn er een tal van variaties gemaakt met de lekkerste smaakjes! Die zak chips van de supermarkt laat je in de toekomst lekker in het schap liggen.

How to

Je maakt deze overheerlijke chippies als volgt:

  • Kook je pasta naar keuze en giet het water af.
  • ‘Drizzle’ er wat olijfolie overheen.
  • Doe er wat fijngemalen of geraspte parmezaanse kaas overheen. Doe er vooral niet te zuinig mee!
  • Voeg wat zout, peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe.
  • Gooi dit pasta mengel in de airfryer op 400 graden voor 10 minuten en je pasta chips zijn klaar om gegeten te worden!

Ook als je geen airfyer in huis hebt kun je deze crunchy snacks maken, dit duurt alleen wat langer. Je bakt je pasta namelijk voor 20-25 minuten op 200 graden Celcius. Schud de pasta op de bakplaats halverwege wel om, zodat beide kanten lekker knapperig worden.

Wat chips nóg beter maakt is natuurlijk een dipsaus. Blend wat feta kaas, Griekse yoghurt, knoflook en wat olijfolie samen tot een gladde dip en serveer het met je pasta chips. Dat is pas genieten op een ander level.

@feelgoodfoodie##pastachips are my new favorite chips! They’re so good and make the best appetizer! ##pastatiktok ##summertime♬ Music Food (Director Cut Mix) – Chad

Variaties

De foodies op TikTok hebben niet stilgezeten en hebben meerdere variaties gemaakt op de pasta chips. Want waarom stoppen bij parmezaanse kaas en kruiden als je ook creatief aan de slag kunt met buffalosaus en mozzarella? We zetten de lekkerste variaties voor je op een rijtje (het recept en de afbaktemperatuur blijft verder hetzelfde).

  • Pasta met buffalo saus / hotwing saus met een dip van ranch saus
  • Pasta met tomatensaus, oregano, olijfolie en verse mozzarella
  • Pasta pesto chips: bovenstaand pasta recept maar afgetopt met pesto

We kunnen niet wachten tot we dit kunnen proberen!

Lees ook: Zo maak je de heerlijke spicy pasta van Gigi Hadid