Uit onderzoek is gebleken dat hoogsensitieve mensen eerder overprikkeld raken wanneer de zomermaanden eraan komen. Zo zouden de warmte, fel zonlicht, geluiden en verschillende triggers hiervoor kunnen zijn. Toch zijn er tips waardoor jij toch helemaal ontspannen de zomer gaat komen.

Neem rust

Die zomermaanden kunnen maar een hoop energie kosten. Het is dan ook helemaal niet raar als je wat meer rust dan gaat nemen. Neem eens wat rust op de warmste momenten op de dag. Je moet naar je lichaam luisteren en wanneer die uitgeput is moet je gewoon je rust nemen.

Uit de zon!

Mensen die hoogsensitief zijn kunnen lastig omgaan met de verschillende warmtes. Zo zou je verschillende dingen kunnen doen om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Zo zou je wat vaker uit de zon kunnen gaan. Zo verbrand je ook een stuk minder snel. Verder zou je ook wat meer kleding kunnen dragen die licht gekleurd is en misschien een hoed of een pet dragen. Je kunt ook het beste de warmste uren van een dag vermijden.

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt

Mensen die hoogsensitief zijn hebben in het algemeen meer rust nodig om alle prikkels van de dag te verwerken. Zorg ervoor dat je je slaapkamer donker en koel kan maken zodat jij alsnog genoeg uren rust kan pakken om de volgende prikkels weer te gaan verwerken.

Water drinken

Water drinken is in het algemeen erg goed voor je. Zo is het goed om minimaal twee liter water op een dag te drinken. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat je minder last krijgt van onnodige hoofdpijn.

Verkoeling is een must!

Die hete dagen zijn echt helemaal niets voor jou. Jij voelt je gewoon helemaal niet lekker door die hitte. Je lichaam kan je helaas niet veranderen, maar je omgeving gelukkig wel. Zo zou je ervoor kunnen zorgen dat er in jouw omgeving veel meer ruimte is voor verkoeling. Dit zou jou heel erg helpen!

Zonnebril

Al die prikkels zijn veel te veel voor jou. Zo is fel licht ook wel heftig! Jij krijgt snel hoofdpijn en duizelingen door dat felle licht. Maak dan ook veel gebruik van een zonnebril om je ogen een stuk meer rust te geven.

Lees ook: 13X vervelende dingen die alleen hoogsensitieve mensen begrijpen