We kunnen heerlijk genieten van een typische borrelplank met kaas, worst en bitterballen. Toch lijkt het er op dat die in deze tijd van het jaar een beetje misplaatst is. Daar geniet je namelijk van in het zonnetje met een wijntje én niet onder drie dekentjes voor de open haard. Voor dat moment kun je beter kiezen voor een hot choco plank.

Hoe maak je een hot choco plank?

Het klinkt als hogere wiskunde, maar dat is het absoluut niet. Je kunt namelijk alle kanten mee op en er compleet eigen invulling aangeven. Het werkt simpel. Je zorgt voor een grote borrelplank. Deze vul je vervolgens met allerlei verschillende dingen die lekker zijn bij chocola. Zo kun je gaan voor marshmallows, lange vingers, chocolaatjes of andere koekjes. Daarna maak je er nog schaaltjes met chocolate chips, slagroom of spikkels bij. Deze zet je tussen je verschillende hapjes op de plank.

Hierbij maak je uiteraard warme chocolademelk. Het heet niet voor niets een hot choco plank. Je kunt je eigen chocolademelk maken of gewoon kant en klare chocolademelk opwarmen. Net waar je zin in hebt! Mocht je nog extra willen uitpakken, kun je ook naast de warme chocolademelk een schaaltje gesmolten chocolade maken. Je kunt dat doen met melk- of witte chocolade! Zo kun je alle snacks daar nog eens extra in dopen terwijl je tussendoor je warme chocolademelk opdrinkt.

Gezonde variant

Waarschijnlijk denk je nu: dit past niet binnen mijn goede voornemens. Begrijpelijk! Op deze manier is het namelijk niet de meest gezonde optie. Gelukkig is daar genoeg op bedacht! Je kunt natuurlijk voor een deel koekjes én marshmallows doen, maar je kunt het prima aanvullen met fruit. Plakjes banaan, stukjes aardbeien, mango of mandarijntjes gaat ook allemaal prima samen met chocola.

Hieronder nog wat extra inspiratie voor de hot choco plank:

Lees ook: De verrassende gezondheidsvoordelen van warme chocolademelk