De dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Het ideale weer om lekker een film te kijken, onder een dekentje, mét een heerlijke kop chocolademelk. Nu zou je denken dat dit misschien niet de meest gezonde keuze is; maar niets is minder waar! Dit zijn de verassende gezondheidsvoordelen van warme chocolademelk

Is warme chocolademelk gezond?

Vaak worden we gewaarschuwd voor alle nadelen van een kop warme chocolademelk. Echter is chocolademelk een stuk gezonder dan je zou denken, wij leggen uit waarom.

Voedingsstoffen

Chocolademelk neemt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo bevat het een hoop goede voedingsstoffen als ijzer en verschillende vezels. Pure chocolade bevat ook nog eens magnesium, calcium, Vitamine A en Vitamine C. Maar dat was nog niet alles, cacao is rijk aan antioxidanten. Deze beschermen het weefsel en het DNA in cellen tegen schadelijke stoffen. Hoe meer antioxidanten hoe beter. Dat komt goed uit, want cacao bevat zelfs drie keer zo veel antioxidanten dan groene thee.

Hart en het geheugen

Cacao heeft ook een positief effect op de gezondheid van je hart. Het verlaagt namelijk de bloeddruk en het verkleint het de kans op een hartaanval én op een hartinfarct. Daarnaast zou cacao er ook nog een voor moeten zorgen dat je geheugen een boost krijgt. In de naam van de wetenschap dan maar!

Chocolade melk maakt je gelukkig

Tot slot: warme chocolademelk maakt je gelukkig. Ja je leest het goed! Het cacao zorgt ervoor dat er neurotransmitters vrijkomen die jou comfortabel en gelukkig laten voelen. Deze stoffen verminderen gevoelens als stress en pijn en zorgen ervoor dat je je vrolijker en energieker voelt. Als je nu nog niet overtuigd bent.. weet ik het ook niet meer.

Lees ook: Bewezen: rode wijn voorkomt een verkoudheid