Het is heerlijk om een weekendje (of langer) weg te gaan met je partner en nieuwe plekken te ontdekken. Maar jullie ontdekken meer dan alleen jullie bestemming, jullie ontdekken namelijk ook meer over elkaar want tijdens een vakantie ga je toch net even iets vaker van bil. Echter, is het je ooit opgevallen dat de seks in een hotel vaak geiler en beter is dan thuis? Daar zit een reden achter.

hotelseks FEM FEM

Er is een duidelijke reden waarom seks in een hotel beter en leuker is dan seks in je eigen bed en wel hierom:

Hotelseks onderzoek

De Canadese boekingswebsite HotelTonight deed onderzoek naar hotelseks en kwamen erachter dat de helft van de mensen die meewerkte aan het onderzoek seks in een hotel veel avontuurlijker vinden. Ze durfde hier veel meer te experimenten op het gebied van seks dan in hun eigen huis.

Voor het onderzoek hebben ze gekeken naar het seksleven van 2200 mensen uit 11 verschillende landen die in de drie jaar ervoor wel eens met hun partner in een hotel hadden overnacht. Uit dit onderzoek bleek dat de seks vaak langer en avontuurlijker was dan thuis, waar de seks meer een routine was geworden. Ze kwamen er ook achter dat seks in een hotel wel eens 50 minuten langer duurde dan thuis en één op de drie vertelde ook dat de kwaliteit van de seks stukken beter was.

Mocht je nou denken dat dit allemaal te maken heeft met de heerlijke bedden in hotels, nou, nee. Een andere omgeving zorgt ervoor dat er veel meer dopamine in je lichaam vrijkomt. Dopamine stimuleert het gevoel van plezier en als je in een andere omgeving bent dan kan je ook veel makkelijker de stress van thuis loslaten waardoor je geen afleidingen hebt en je je volledig kan focussen op het samenzijn.

Heb je geen tijd om met je geliefde ergens te overnachten? Er zijn ook manieren om het thuis spannender te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het toevoegen van wat speeltjes in je eigen slaapkamer?