Vandaag nemen we je mee naar het Brabantse Tilburg, een stad waar de afgelopen jaren veel ontwikkelingen zijn geweest. Ook hier vind je een hoop verborgen schatten waarvoor je zeker wel een bezoekje aan deze stad wilt brengen. Wij laten je de leukste hotspots van Tilburg zien.

RAW

Nog niet zolang geleden hebben ze dit pareltje in de Spoorzone gevestigd, een ontwikkelgebied naast het spoor. Het is een prachtig industrieel pand waar vroeger treinen werden gerepareerd. De authentieke uitstraling van de loods is bewaard gebleven en is wat opgeknapt met vintage meubels, cactussen en andere retro items. Ze staan bekend om hun simpele, maar goede gerechten voor een fijn prijsje. Met name de biefstuk is hier zeer geliefd.

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

raw-tilburg-hotspots

Foto via Travel around with me

Buutvrij

Dit is een creatief koffiecafé, gevestigd in het hart van Tilburg. Het is een lunchspot, maar tegelijkertijd ook een flexwerkplek. De menukaart is lekker uitgebreid en focust vooral op gezonde voeding. Zo kun je hier genieten van heerlijke groene sapjes, havermout-lijnzaad pannenkoeken of gewoon een simpele tosti. Het voelt alsof je een huiskamer binnenstapt en er heerst een goede sfeer. Om het nóg interessanter te maken: het is ook een broedplaats voor jonge creatievelingen en ontwerpers.

Stationsstraat 49, Tilburg

buutvrij-tilburg-hotspots

TIEN

Bij TIEN kun je terecht voor vernieuwende en creatieve producten op het gebied van fashion, food & furniture. Ze hebben een hoop bijzondere merken, vintage kleding, meubels en accessoires. Daarnaast kunnen ondernemers ook hun eigen producten verkopen in deze winkel. Dit zorgt ervoor dat er continu een andere inrichting is en dat zorg iedere keer weer voor een verassing. Tussen het winkelen door kun je genieten van lekkere sandwiches, verse sappen en een kop koffie.

Nieuwlandstraat 55, Tilburg

Processed with VSCOcam with a6 preset

Gin Fizz

Als jij een echte Gin-Tonic liefhebber bent, zit je hier wel goed. Op het menu staan 17 verschillende combinaties, dus aan keuze geen gebrek. Er hangt een ontspannen sfeer en is de ideale plek om lekker te borrelen of nog tot in de late uurtjes door te feesten.

Oranjestraat 4-6, Tilburg

ginfizz-femfem-hotspots-tilburg

Mint & Pepr

Deze kledingwinkel heeft unieke kleding van verschillende merken die goed betaalbaar zijn. Er hangen vooral Scandinavische merken en daarom zul je met name minimalistische kleding zien. Als je voor een frisse, eenvoudige, look wilt gaan, zit je hier zeker goed.

Heuvelstraat 125, Tilburg

mintpepr-tilburg-femfem

Wellicht kun je dan ook meteen een bezoekje aan Breda brengen. Hier lees je er meer over.