Elke vrouw kent de frustratie wel, is het niet tijdens een avondje stappen dan is het wel op kantoor: het dragen van hakken die enorm veel pijn doen aan je voeten! Misschien is dat wel een van de vervelendste dingen die er bestaan, maar goed wie mooi wilt zijn moet pijn lijden zullen we maar zeggen. Daar dacht Bianca Blom, oprichtster van LINJA en onderdeel van House of Artisans toch echt anders over. Want, waarom kunnen hakken niet gewoon mooi én comfortabel zijn? Juist, tijd voor verandering dus.

House of artisans

Hakken die niet alleen mooi zijn maar ook fijn zitten

Bianca Blom is een Nederlandse ontwerpster en entrepreneur, die sinds een aantal jaar de trotse eigenaresse is van LINJA. Het begon allemaal met de grote passie voor schoenen, maar vooral toen ze besefte dat het dragen van hakken niet altijd even praktisch en fijn is; bedacht ze actie te ondernemen. Na een samenwerking met een orthopedische schoenmaker en de beste schoenmakers van Italië was daar twee jaar later het eerste perfecte LINJA model. Een klassieke hak gecombineerd met comfort waar ze zelfs een halve marathon op heeft gelopen!

LINJA is intussen enorm gegroeid. Een hak van 8 of 10 centimeter, vormt de basis van twee collecties. De Classic Collection, bestaande uit 4 verschillende soorten zwart leer en de Limited Collection, waarbij zachte kleur-tonen centraal staan. Alle hakken zijn verkrijgbaar in maat 34 tot 42, inclusief halve maten. Inmiddels is LINJA uitgegroeid tot een succes en sinds kort zijn de hakken ook verkrijgbaar bij House of Artisans. Een winkel waarvan Bianca Blom wederom (mede)oprichtster is.

House of Artisans, de plek waar krachten worden gebundeld

House of Artisans is een vernieuwend mode concept aan de Roelof Hartstraat nummer 5 in Amsterdam. Hier bundelen tien gepassioneerde onderneemsters hun krachten, waar puur vakmanschap voor en door vrouwen centraal staat. Stuk voor stuk met eenzelfde blik op de mode wereld, het moet gedaan zijn met fast fashion; slow fashion is waar het om draait. Geen mainstream merken en onbeperkte oplages, maar limited collecties met mode zonder compromis. Waar duurzame, unieke producten met een perfecte (pas)vorm samenkomen uit frustratie en een tekort in de modebranch.

House of Artisans is dan ook geen standaard winkel waar je eventjes in- en uitloopt. Het gaat om de belevenis van de merken, de producten voelen en in contact komen met de onderneemsters om de verhalen achter de brands te ontdekken. Het is de plek waar vrouwen worden geïnspireerd, gestimuleerd en worden verbonden om het beste uit zichzelf te halen.

De vrouwen van House of Artisans

Naast de LINJA shoes van Biance Blom zijn er nog 6 andere bedrijven die samen House of Artisans vormen.

 • The Blue Suit van Yvonne Vermeulen en Karen Rauschenbach – handgemaakte denim pakken, jurken en rokken.
  Het modemerk The Blue Suit brengt slow fashion samen in stijl en waarden. Karen en Yvonne staan voor tijdloze kwaliteitsvormen die de perfecte pasvorm hebben. De collectie kan in meerdere seizoenen worden gedragen. Hiermee zetten de dames zich af tegen de reguliere modewereld dat dient als grootste vervuiler ter wereld. De handgemaakte kleding van The Blue Suit is uitsluitend van indigo eco-denim gemaakt. Hiermee vernieuwen Karen en Yvonne de markt voor zakelijke vrouwenkleding.
 • Parioli van Yvonne Kampmeier, Sanne & Giò Schoenmaker – gepersonaliseerde op maat gemaakte jurken.
  Achter Parioli staan drie vrouwen die het vandaag de dag lastig vonden om zakelijke jurken te vinden die zowel representatief als vrouwelijk zijn. Om het verschil te maken besloten zij custom made jurken te maken. Niet alleen zitten deze goed, zijn ze stijlvol en betaalbaar, ook sluiten ze perfect aan op het lichaam van iedere vrouw.
 • MINOIS van Simone Tertoolen – handgemaakte Italiaanse tassen.
  In de stijlvolle handtassen van Simone wordt Italiaanse ambacht gecombineerd met slimme technologie. Bij het openen van de tas verschijnt er een subtiel licht zodat je alles in je tas gemakkelijk kunt vinden. Ook kun je je smartphone of tablet opladen in de tas. Wanneer je thuiskomt na een drukke dag zet je de tas op de oplader zodat je de volgende dag weer zonder zorgen de deur uit kunt.

House of artisans

 • Lapeek van Barbara Peek – de Little Black Dress van de tennis- en golfbaan.
  Er stijlvol uitzien tijdens het sporten, maar je tegelijkertijd ook comfortabel voelen met Lapeek. Van maat 34 tot en met maat 50 met een aanpasbare lengte, voor iedere vrouw maakt Barbara het ideale sportjurkje. Een tijdloos ontwerp dat alle vrouwen flatteert.
 • Hester Vonk Noordegraaf – sieraden als poëzie op de huid
  Elk item van Hester is uniek. Zij maakt namelijk verfijnde juwelen van bijzondere en zeldzame materialen en edelstenen. Met een bijzonder vakmanschap en de focus op detail creëert Hester juwelen voor de vrouw die ze met liefde draagt, als intieme vorm van poëzie.
 • Halsduk by Esmee van Esmee Markhorst – stijlvolle handgeweven, gebreide en zijden shawls.
  In de collectie van Halsduk by Esmee staan de passie voor Nederlandse ambacht en de liefde voor Scandinavië voorop. Elke shawl wordt met het oog op detail, elegantie en kwaliteit ontworpen door Esmee. Hiermee creëert Esmee one-of-a-kind shawls en geeft ze persoonlijk advies waarmee ze voor elke vrouw een uniek item maakt van hoge kwaliteit.

House of artisans

Openingstijden House of Artisans

Woensdag t/m Vrijdag: 15.00 tot 20.00
Zaterdag & Zondag: 11.00 tot 17.00
Maandag & Dinsdag: Gesloten