Lang niet alle hakken zijn even comfortabel, en toch trekken veel vrouwen ze regelmatig aan. Het ziet er vrouwelijk uit en het maakt onze outfit af. Daarnaast komen onze benen mooi uit en voelen we ons sexy! Elke vrouw weet dat het dragen van hakken niet altijd even comfortabel is, zo krijgen we zere voeten, pijnlijke blaren en eindigen we aan het eind van de avond met onze hakken in de hand. Maar, wist je dat het (veelvuldig) dragen van hakken ook lichaamsklachten met zich meebrengt?

Hakken
Photo by Hanna Postova

Dat een hele avond lang hakken dragen (meestal) veel pijn doet aan je voeten, daar zullen veel vrouwen het mee eens zijn. Maar ja, een paar hoge hakken staan nou eenmaal een stuk mooier onder dat chique jurkje dan makkelijke platte sneakers…

Invloed op je voeten

Dat het lopen op hakken geen positief effect heeft op je voeten, dat zal je waarschijnlijk niet verassen. Dit zal niet gebeuren als je ze zo nu en dan eens aantrekt, maar wanneer jij dagelijks op hakken loopt heb je een grotere kans op eeltknobbels, ingegroeide teennagels of hamertenen. Dat lijkt ons geen pretje!

Invloed op je lichaam

1. Knieën

Blessures die bij je voeten beginnen hebben vaak effect op de rest van je lichaam omdat je verkeerd gaat lopen. Wanneer je op hoge hakken loopt, verdeel je je lichaamsgewicht niet over je gehele voet. Omdat je als het waren je eigen gewicht in balans moet houden, buig je je knieën en worden ze extra belast en dit kan zorgen voor een blessure aan je knieën.

2. Heupen

Hetzelfde wat er bij je knieën gebeurt, gebeurt ook bij je heupen. Door het naar voren leunen belast je je heupen en dit kan zorgen voor pijn. Je heupen zijn een belangrijk lichaamsdeel met betrekking tot je houding, wanneer dit dus uit balans is heeft dit invloed op je wervelkolom en ook dat zorgt helaas weer voor pijn.

3. Rug

De pijnlijke invloed die hakken op je lichaam hebben kruipt langzaam omhoog. In de eerdere punten werd al omschreven dat wanneer je op hakken loopt je knieën en heupen naar voren buigen, wanneer dit gebeurt gaat je onderrug juist naar achter en daarom zien onze billen er zo goed uit als we op hakken lopen. Het ziet er erg mooi uit, maar ook dit is weer hartstikke slecht voor je rug. Heb jij ook wel eens pijn in je onderrug nadat je een hele dag op hakken hebt gelopen?

Lees ook: Zo krijg jij geen pijn aan je voeten na een avondje dansen op hakken