De kerstvakantie begint dit jaar wat eerder dan gepland. Des te meer reden om er nog even lekker tussenuit te gaan. Nu kun je natuurlijk voor een heerlijke zonvakantie gaan, maar een sneeuwvakantie is ook zeker niet verkeerd. Je kunt in beide gevallen weer goed opladen voor wat komt na de vakantie. In de houten villa in IJsland vertoef je prima voor een paar dagen.

Wat te doen in Akureyri?

De villa bevindt zich in de prachtige natuur van IJsland met uitzicht over een geweldige baai. Hoewel het lijkt alsof je je in the middle of nowhere bevindt, is dit eigenlijk niet het geval. Je zit in deze houten villa namelijk eigenlijk heel dichtbij de grote stad Akureyri. Dat betekent dat er genoeg te doen is! In Akureyri kun je ’s winters prima vertoeven in de speciale kerstwinkels óf het populaire geothermische buitenzwembad.


Buiten de hoofdstad kun je in IJsland natuurlijk nog veel meer doen. Zo heeft de regio waarin deze Airbnb zich bevindt een stabiel skigebied, waardoor je gegarandeerd wat dagen de piste op kunt. Ook kun je op stap met sneeuwscooter of de prachtige natuur bekijken. Vergeet niet op tijd thuis te zijn. Er bestaat namelijk de kans dat je ’s avonds vanuit de houten villa het noorderlicht kunt bekijken.

De houten villa in IJsland

Deze houten villa in IJsland boek je dus via Airbnb. De villa is geschikt voor vier personen. Dat betekent dat je er ook met je vriendinnengroep een heerlijke vakantie van kunt maken! Villa Lola, zoals de houten villa heet, heeft twee slaapkamers, een complete badkamer, een ruimte om te chillen en te eten, een keuken en een terras buiten.

Houten villa in IJsland
Airbnb
Houten villa in IJsland
Airbnb

De villa is van binnen modern en luxe ingericht. Veel hout en lichte kleuren zorgen voor een frisse uitstraling. Daarnaast zijn er veel grote ramen, waardoor je eigenlijk vanuit iedere ruimte wel kunt genieten van het lichtinval én de prachtige uitzichten rondom de villa. Je zit hier écht helemaal in the middle of nowhere. Althans, zo lijkt het. Vergeet niet dat je door die grote raampartijen waarschijnlijk ook gewoon dat bijzondere noorderlicht kunt aanschouwen!

Houten villa in IJsland
Airbnb

Even praktisch…

Het voordeel van deze bestemming is dat de reistijd eigenlijk reuze mee valt. Voor je gevoel moet je voor uren het vliegtuig in, maar dat is helemaal niet zo. In principe sta je met ongeveer 3,5 uur vliegen al op IJslandse bodem. Aangezien deze villa wat meer in het noorden ligt, heb je nog wat extra reistijd naar Akureyri. Je kunt kiezen voor een aantal uur met de auto of een binnenlandse vlucht van een uurtje. Net wat je zelf prettiger vindt!

De prijs van deze villa is, vooral wanneer je met vier personen bent, een echte meevaller voor IJsland. IJsland is namelijk een relatief duur land, waardoor faciliteiten vaak iets meer kosten dan je gewend bent. Per nacht betaal je ongeveer €250,- voor vier personen.


Lees ook: Deze knusse Airbnb heeft uitzicht op de Duomo in Florence