Stiekem haten we het allemaal om ons huisje schoon te maken. We zijn toch immers geen Assepoester? We hikken er dan ook iedere keer weer tegenaan, maar je kunt het moeilijk maanden uitstellen. Als je je er dan toch toe zet, is het wel fijn dat je zo snel mogelijk klaar bent. Wij gingen daarom op zoek naar hacks om je huis twee keer zo snel schoon te maken. Dat verzacht de situatie toch al iets, toch?

hacks om je huis twee keer zo snel schoon te maken
Bron: Disney

Hacks om je huis twee keer zo snel schoon te maken

Waarschijnlijk denk je vaak: ‘dat doe ik wel ff’. In de praktijk geldt dit helaas meestal niet. Je bent altijd langer bezig dan je van te voren had bedacht en tussendoor komen er altijd extra klusjes bij. Dat wasje draaien kun je net zo goed meteen maar even doen, toch? En vanavond in een schoon bedje slapen, klinkt ook ineens wel aantrekkelijk. We denken dan ook dat iedereen wel een aantal tips kan gebruiken. Dit zijn vijf hacks om je huis twee keer zo snel schoon te maken.

#1 Maak schoon per kamer

Als je eenmaal in de flow zit, kan het zijn dat je de controle een beetje verliest. Voor je het weet heb je gedweild in de badkamer, gestofzuigd in je slaapkamer en de ramen gewassen in de woonkamer. Het kost gewoon net wat extra tijd om alles door elkaar te doen. We raden je daarom aan vanaf nu per kamer de boel af te werken. Doe eerst alles in de slaapkamer en ga dan pas door naar de volgende kamer.

#2 Schaf een schoonmaakmiddel aan die je voor alles kunt gebruiken

Hoe veel tijd kost het om voor ieder nieuw taakje opnieuw de emmer te vullen en de nieuwe schoonmaak spullen erbij. Het loont dan ook om gewoon op zoek te gaan naar eentje die je voor alles kunt gebruiken. Dan kun je gewoon het emmertje meenemen in plaats van vervangen!

#3 Neem een mand mee

Waarschijnlijk moet je tijdens het schoonmaken ook nog een beetje opruimen. Je komt dan in iedere kamer weer spullen tegen die ergens anders horen. Je kunt als een kip zonder kop blijven lopen óf je gebruikt deze tip. Je zorgt voor een mand of bak en zet die in de kamer waar je schoonmaakt. Je verzamelt daar vervolgens alle spullen in die je tegenkomt. Daarna neem je hem mee naar de volgende kamer. Uiteindelijk ruim je alles in één keer op.

#4 Zet een timer

En maak er een spelletje van. Je gaat waarschijnlijk een stuk beter presteren, waneer je onder druk schoonmaakt. Zet dus gewoon een timer en probeer al het schoonmaakwerk voor die tijd af te ronden. Een weekje later moet je natuurlijk jezelf overtreffen! Dan moet er nóg een tandje bij.

#5 Doe het samen

Misschien lastig voor degene die alleen wonen, maar wel een goede tip voor mensen die samen wonen. Plan een middagje of ochtendje met je lover of huisgenoot en doe het samen. Dat scheelt de helft van het werk en dus de helft van de tijd.

Lees ook: 7x vieze dingen die je herkent als je in een studentenhuis woont