De één vindt het reuzegezellig terwijl de ander er niets van moeten weten: wonen in een studentenhuis. Het heeft zo z’n voordelen. Denk aan de gezellige huisavonden, samen eten en nooit alles zelf hoeven schoonmaken. Toch heeft het ook zo z’n nadelen. Eén daarvan is dat het soms gewoon ontzettend vies is. Dit zijn vieze dingen die je herkent als je in een studentenhuis woont.

Vieze dingen die je herkent als je in een studentenhuis woont

Tsja, je hoeft dan wel niet alles schoon te maken, maar wel een deel. En dat deel wordt vaak – met meerdere mensen – nou eenmaal best wel vies. Je komt dan soms ook dingen tegen waarvan je ze liever niet tegen zou komen. Dit zijn dé vieze dingen die je herkent als je in een studentenhuis woont.

#1 Haren in een doucheputje

Het is al een ramp om die van jezelf uit het doucheputje te vissen. Laat staan ook die van anderen! Ugh.

#2 De afwas van gister

Tsja, je kunt zelf nog zó schoon zijn en braaf meteen de afwas doen na iedere maaltijd, maar dat wil niet zeggen dat iedereen zo in elkaar zit. Helaas tref je dagelijks de vieze borden, aangekoekte pannen en opgedroogde glazen in de keuken.

#3 Overvolle vuilniszakken

Vuilniszakken worden altijd te vol gestopt, omdat niemand zin heeft om de afval weg te gooien. En die lege pizzadozen met afgekloven korstjes worden er gewoon zonder moeite naast gedropt.

#4 Overal haren

Dat je net op tijd een haar van iemand uit een pan vist, waardoor je voorkomt dat je een halfuur later een pasta’tje mét haar naar binnen werkt.

#5 Vreemde geurtjes

Interessante geurtjes op de wc, uit de wasmand of simpelweg uit iemand zijn of haar slaapkamer. Je ruikt de meest gekke combinaties van geuren en het ruikt eigenlijk nooit hetzelfde.

#6 Elkaar horen wanneer de ander ‘bezig’ is

Muren zijn nou eenmaal dun dus geluiddicht gaat het nooit worden. Een keer in de zoveel tijd heb je dus geen andere keuze dan het aan te horen óf je oortjes in te doen met keiharde muziek.

#7 Overal een dikke laag stof op

Natuurlijk halen jullie regelmatig een doekje door de badkamer of keuken, maar die dikke laag stof op al die kastjes laat iedereen lekker liggen. Dat is toch veel te veel moeite?

Lees ook: Waarom je studententijd de mooiste periode van je leven is