Samen wonen kan ontzettend leuk zijn. Samen koken, iedere ochtend samen wakker worden en lekker samen niks doen. Toch kan het ook minder leuke kanten hebben. Zijn vieze sokken zo’n beetje overal en nergens en het feit dat hij nogal graag overal wat laat slingeren. En dan ruim jij het maar weer op omdat je niet graag zeurt, omdat je het al 3 keer hebt gevraagd of omdat je het gewoon niet meer aan kunt zien. Herkenbaar?

huishouden-koppels-femfem

Zeven uur extra werk in de week

Samenwonen met een man in huis zorgt, volgens een onderzoek van de Universiteit van Michigan, voor maarliefst 7 uur extra werk in de week voor zijn partner. Andersom zorgen wij er juist voor dat wij ervoor zorgen dat hij een uur minder werk heeft. Niet helemaal eerlijk dus.

Frank Stafford, degene die het onderzoek heeft geleid zegt daar het volgende over: ‘Het is een bekend patroon. Er zit nog altijd een groot verschil in de taakverdeling in het huwelijk of een relatie. Mannen werken nog steeds meer buitenshuis, vrouwen doen vaker het huishouden, ook al werken zij ook veel. En die situatie wordt alleen maar erger voor vrouwen wanneer ze kinderen krijgen.’ Heb je dus weer eens ruzie met hem over het feit dat jij door hem zoveel moet doen in het huis en dat hij zo weinig doet? Schuif dit onderzoek dan maar eens onder zijn neus. 

Wat jullie ruzies zeggen over jullie relatie lees je hier.