Body Positivity gaat over het accepteren en houden van je lichaam. Er zijn heel veel influencers die zich inzetten voor Body Positivity. Ook actrice Jameela Jamil van de Netflix-serie ‘The Good Place’ houdt zich hiermee bezig, maar op een hele andere manier dan de rest. Ze zette de ‘I Weigh’-beweging op. Wij vertellen je waarom deze niet kan ontbreken!

@jameelajamilofficial Instagram
@jameelajamilofficial Instagram

Start van de ‘I Weigh’-beweging

De ‘I Weigh’-beweging startte echt als Body Positivity movement. Jameela Jamil begon het account met een spiegelfoto van haar lichaam. Maar de focus lag niet op haar lichaam, maar juist op de woorden die ze op de spiegel had geschreven. Volgens haar bepalen deze woorden haar waarde, niet haar uiterlijk. De woorden omvatten haar sterke, maar ook haar mindere kanten. Ze moedigde andere mannen en vrouwen aan om dit ook te doen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door I WEIGH 📣 (@i_weigh)

Inmiddels zijn ook veel anderen begonnen met het delen van hun eigen foto’s. In de foto’s wordt bijvoorbeeld beschreven wie deze personen zijn in de maatschappij, ze zijn bijvoorbeeld moeder, zus of vriendin. Daarnaast worden ook de mooiste of meest betekenisvolle prestaties genoemd in de foto’s, prestaties waar deze mensen oprecht trots op zijn. Zo leer je op een hele andere en eerlijke manier naar jezelf te kijken. Zeker het proberen waard!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door I WEIGH 📣 (@i_weigh)

‘I Weigh’-Community

De ‘I Weigh’-beweging startte als echte Body Positivity beweging, nog steeds houden zij zich hier nog veel mee bezig. Toch is de beweging verder uitgegroeid tot een echte community, die zich hard maakt voor nog veel meer andere zaken. Hun missie is om alle diverse stemmen te laten horen en deze waar nodig te versterken. Jameela Jamil vertelt over elk onderwerp haar eerlijke mening en laat zien wat psychische problemen met een mens kunnen doen. Op het account worden taboes over mentale gezondheid besproken en komen minderheidsgroepen aan het woord. Zo proberen ze bepaalde stereotypen te doorbreken.

Podcast

De community heeft ook een podcast waar veel verschillende onderwerpen worden besproken. De host van de podcast is natuurlijk Jameela Jamil, zij praat met diverse en excentrieke figuren over de taboes die nu in de wereld heersen.

Lees ook: 7x Deze Body Positive influencers wil je volgen op Instagram!