Kleine borsten, grote borsten, ronde borsten of hangende borsten. De perfecte borst bestaat eigenlijk helemaal niet. Toch blijkt uit het onder naar ‘de ideale borstpartij’ dat er wel duidelijk een ‘voorkeur’ is voor de perfecte boobs. Nieuwsgierig? Wij ook!

borsten-fem-fem

Au naturel of implantaten?

Voor het onderzoek werden 1315 respondenten (waaronder zowel mannen als vrouwen) ondervraagd over de ‘perfecte borsten’. Zij krijgen verschillende foto’s te zien en moesten daaruit kiezen welke proporties zij het mooist vonden. En wat bleek? De meerderheid van de ondervraagden verkiest de ‘natuurlijke vorm’ boven de ‘ronde vorm’, die vaak het resultaat van een borstvergroting.

Ideale afmeting

Maar hoe zien de perfecte borsten eruit? Welnu, de verhouding tussen de bovenkant en de onderkant moet 45:55 zijn, dit houdt in dat 55% van het volume onder de tepel valt en de overige 45% boven de tepel. Zelfs over de plek van de tepel is nagedacht. Deze zouden naar boven gericht zijn in een hoek van 20º.

Je mag dus helemaal tevreden zijn met je natuurlijke borsten, mocht je dat nog niet zijn! Maar zoals we altijd zeggen, elke borstvorm is mooi!

Lees ook: kleine borsten zijn geweldig!