Er is niets ergers dan een vriend of vriendin hebben die verdrietig is. Maar als je een échte vriendin bent, dan is het jouw taak om ze niet verder in het verdriet te laten glijden. Als ze een helpende hand nodig hebben, dan sta jij voor ze klaar. We begrijpen dat het af en toe lastig kan zijn om iemand op te vrolijken in een moeilijke periode, maar gelukkig zijn wij er weer om je te helpen.

leuke ideeën om iemand op te vrolijken
Bron: Euphoria

Leuke ideeën om iemand op te vrolijken

Iemand opvrolijken is niet altijd even makkelijk. Sterker nog, als je niet oppast, kun je samen met hen in de put van wanhoop worden getrokken. En dat willen we natuurlijk niet! Daarom hebben we voor jouw vijf leuke ideeën op een rij gezet om iemand op te vrolijken.

1. Schrijf een brief

Tegenwoordig wordt dit niet meer zo snel gedaan, maar dit is een leuke manier om iemand te laten zien dat je er voor hem of haar bent. Stuur de brief op de post. Zo verwachten ze niet dat er iets aankomt en worden dus verrast als ze de envelop openmaken.

2. Organiseer een filmavond

Verras je vriend of vriendin met een gezellige filmavond. Koop zijn of haar favoriete snacks en maak lekkere cocktails. Mochten jullie de film saai vinden of er geen zin meer in hebben, dan kunnen jullie er natuurlijk ook een feestje van maken!

3. Neem ze mee naar hun favoriete restaurant

Wie houdt er nou niet van eten!? Zit je vriend of vriendin in een lastige periode, neem ze dan mee naar hun favoriete eetplek. Wellicht kunnen jullie nog praten over de situatie, maar waarschijnlijk zullen ze sneller afgeleid zijn door de heerlijke hapjes en drankjes.

4. Plan een leuk weekendje weg

Misschien denk je dat dit megaduur kan zijn, maar dat hoeft echt niet. Ga bijvoorbeeld samen naar een andere stad of plan op beide dagen een activiteit in. Denk aan samen bowlen, golfen, museums of iets anders in deze richting. Je hebt genoeg om te doen.

5. Ga samen shoppen

Vooral een vriendin kun je hiermee opvrolijken. Er is niets leukers dan een dagje samen shoppen en jezelf even te verwennen. Neem ze mee naar een grote shoppingmall en spendeer samen een leuke dag.

Lees ook: Bewezen: met vriendinnen wijn drinken zorgt voor een hechte vriendschap