Wie houdt er nou niet van een paar mooie plantjes in huis? Ze brengen rust in huis, zuiveren de lucht en ze fleuren elk interieur op. Voor iedereen is er dan ook wel een geschikte kamerplant te vinden. Wie wel wat inspiratie kan gebruiken voor een groen interieur is aan het juiste adres! Hier zijn 5 creatieve ideeën voor een interieur vol planten!

1. Luchtplantjes

Wie grote planten een iets te grote commitment vindt, kan op genoeg andere manieren zijn kamer opfleuren met wat groens. Luchtplantjes zijn perfect voor mensen die hun huiskamer een botanisch tintje willen geven, zonder de zorgen van high maintenance plantenbaby’s. Het enige wat je voor luchtplantjes hoeft te doen, is ze 1 à 2 keer in de week licht met een plantenspuit besproeien. Omdat ze klein en goedkoop zijn, is het daarnaast makkelijk om ze te vervangen, mochten ze het toch niet hebben overleefd. Hang ze op, zet ze op een speciaal standaardje of leg ze in een glazen stolp. Schattig toch?

2. Wanddecoratie

In kleine kamers is er natuurlijk weinig ruimte voor planten. Toch hoeft dat mensen met groene vingers niet tegen te houden! Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg manieren om zelfs in de kleinste kamertjes nog lekker veel planten te zetten. Een voorbeeld daarvan is wanddecoratie die speciaal is bedoeld om plantjes in te bewaren. Deze rekjes, potjes en houdertjes zijn niet alleen super handig, maar zien er ook nog eens heel schattig uit!

3. Netjes

Een andere manier om plantjes in huis te halen zonder dat ze veel ruimte innemen, is door ze op te hangen. In de meeste tuincentra kan je tegenwoordig netjes van gevlochten touw vinden, waar je gemakkelijk je potjes in kan hangen. Kies een plant en pot naar keuze en zoek een mooi plekje!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @potsandplants.nl

4. Plantenslingers

Sommige hangplanten groeien zo snel, dat je bijna niet meer weet wat je ermee aan moet. Een leuke manier om de lange stelen een plekje te geven, is door ze als plantenslingers door de kamer te hangen. Vooral de klimop ziet er super leuk uit!

5. Plantenstandaards

Plantenstandaards zijn ideaal om je planten op creatieve manier uit te stallen. Niet alleen zet je je planten zo op de juiste hoogte, ook geeft het je interieur een moderne look. Ze zijn er in verschillende kleuren, vormen en materialen. Van houten krukjes tot metalen rekjes: voor ieder interieur is er een perfecte standaard te vinden!

Lees ook: Deze 6 trucjes brengen jouw bijna dode plant weer tot leven!