Sinterklaas is afgelopen weekend weer aangemeerd met zijn pieten en paard dus dat betekent dat we er de komende drie weken niet omheen kunnen. De pepernoten vliegen je om de oren, in de supermarkt hoor je het ene na het andere Sintliedje en de plannen voor 5 december worden langzaam gesmeden. Die zak vol cadeaus is al lang verleden tijd, maar die surprises beginnen inmiddels ook bij iedereen wel te vervelen. Wat kun je dan doen? Dit zijn de leukste ideeën voor pakjesavond.

ideeën voor pakjesavond
Film: Alles is liefde

De leukste ideeën voor pakjesavond

Pakjesavond met surprises zijn natuurlijk classic, maar zo ontzettend veel gedoe. Je moet aan de knutsel en daarna ben je ook nog verplicht zo’n perfect rijmend gedicht te schrijven. Lang niet iedereen staat dan ook te springen om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Toch heeft het wel wat, dat Sinterklaasavondje. We willen dan ook maar wat graag wel samen komen om er een gezellig feestje van te maken. Wij gingen daarom op zoek naar de leukste ideeën voor pakjesavond die geen surprises bevatten.

#1 Sinterklaas spelletjesmarathon

Dit soort avonden lenen zich perfect voor spelletjes. Je hebt er alle tijd voor en je kunt je met elkaar onder het genot van een hapje (lees: pepernoten) en een drankje prima vermaken. Zorg ervoor dat jullie veel verschillende spelletjes in huis halen, zodat jullie er ook veel kunnen doen.

#2 Het sinterklaasdobbelspel

Een echte klassieker voor op pakjesavond. Zo’n dobbelsteen haal je al voor een paar euro, maar je kunt ook gewoon een normale dobbelsteen gebruiken. Match cijfers aan opdrachten als: pak een cadeau uit of ruil een cadeau met je buurman links. Vergeet geen geheime timer te zetten, zodat niemand weet wanneer het spel eindigt. Gegarandeerd plezier! Tip: stel eisen aan de cadeaus om er wat meer creativiteit in te brengen. Bijvoorbeeld alleen groene cadeaus of alleen zachte cadeaus.

#3 Sinterklaaspubquiz

Een pubquiz met onder andere Sinterklaasthema! Even kijken wie de meeste (algemene) kennis heeft over van alles en nog wat – en Sinterklaas. Uiteraard een prijs voor de grote winnaar! Pakjesavond zonder cadeaus is niet compleet.

#4 Super snel lootjes trekken

Pakjesavond valt dit jaar in het weekend dus dat komt heel goed uit! Trek ’s middags samen lootjes, zodat iedereen daarna op pad kan. Koop een cadeau voor degene op jouw lijstje in de paar uur dat je hebt. Surprises mogen jullie overslaan in dit geval! Hebben jullie van nature een talent voor dichten, kunnen jullie er eventueel nog gedichten bij doen.

#5 Karaoke avondje

Huur een karaoke set en zing lekker samen met hits meel. Gooi er af en toe een Sinterklaashitje doorheen om het Sint en Piet gevoel te behouden op pakjesavond.

ideeën voor pakjesavond
Film: High School Musical

Lees ook: 10 perfecte last-minute sinterklaas cadeautjes onder de 15 euro