De AVG-liefhebbers onder ons moeten even wat beter opletten. Iedere dag aardappels eten zou namelijk dé manier kunnen zijn om gewicht te verliezen. Wij kwamen een wel heel bijzonder ervaringsverhaal tegen van een vrouw die maar liefst 3 maanden iedere dag aardappelen at en ook nog eens afviel. Benieuwd? Lees verder.

Veel koolhydraten

Aardappelen staan niet per se bekend als een gezond voedingsmiddel. Deze gele toppers bevatten behoorlijk wat koolhydraten, waardoor veel mensen ze liever links laten liggen. Toch zijn niet alle koolhydraten hetzelfde en mogen ze dus ook niet over één kam geschoren worden. Zo wordt er onderscheid gemaakt in complexe en simpele koolhydraten. Aardappelen vallen onder de complexe koolhydraten. Dit houdt in dat ze weinig calorieën en veel vezels bevatten. Dit betekent dat je langer vol zit van aardappelen, waardoor je langer verzadigd bent.

Eet iedere dag aardappels om gewicht te verliezen

Zowel witte als zoete aardappelen worden beschouwd als calorie-arm voedsel. Wanneer je aardappelen vergelijkt met bijvoorbeeld brood, kom je hierachter. Een pond aardappelen bevat zo’n 400 calorieën terwijl een pond brood al snel zo’n 1200 calorieën bevat. Je kunt dus best wat aardappelen eten zonder dat je enorm veel calorieën binnenkrijgt. Extra fijn: aardappelen zorgen er ook nog eens voor dat je verzadigd bent. Zo grijp je minder snel naar andere lekkere dingen.

iedere dag aardappels om gewicht te verliezen
Bron: Pinterest

Ervaring

Dit betekent dus goed nieuws voor de AVG-liefhebbers. Het is namelijk helemaal geen probleem om deze gele toppers meerdere keren in de week op het menu te hebben staan. Diëtiste Kate Coufal vertelt namelijk dat zij zo’n vijf kilo afviel, nadat zij drie maanden lang iedere dag koos voor aardappelen op het menu. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je vanaf nu alleen nog maar aardappels moet gaan eten. Een gevarieerd voedingspatroon is minstens zo belangrijk. Maar was je van plan om aardappelen links te laten liggen? Don’t!

Lees ook: Afvallen door te stoppen met trainen en gezond eten kan, volgens Fajah Lourens