Gember: you either love it or hate it. Toch zouden we gember allemaal moeten omarmen, want het heeft mega veel gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Wanneer je iedere dag gember eet, plukt je lichaam daar zeker de vruchten van. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter wat een maand lang iedere dag gember eten met je lichaam doet.

Gember

Gember heeft een uitgesproken smaak, waardoor lang niet iedereen fan is van dit voedingsmiddel. Dat is zonde, want het is juist heel goed om regelmatig gember toe te voegen aan je dieet. Gember bevat heel veel vitaminen en mineralen, maar daar blijft het niet bij. Het bevat ook andere goede stofjes zoals gingerol, shogaol en zingiberene.

gember
Bron: Unsplash

Gezondheidsvoordelen

De verschillende stofjes in gember kunnen helpen bij verschillende klachten. Zo helpt gingerol tegen misselijkheid, maar ook tegen opgezwollen gewrichten. Shogaol heeft een pijnstillende werking en zingiberene draagt bij aan een goede spijsvertering. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd!

Iedere dag gember eten

Je kunt je dus wel voorstellen dat het eten van gember onwijs gezond is voor je lichaam. Als je iedere dag een vorm van gember toevoegt aan je dieet, is dit al genoeg. Je hoeft zeker niet op een blok gember te kauwen. Een kop gemberthee per dag kan al genoeg zijn. Daarnaast kan je een stukje gember gemakkelijk verwerken in een smoothie of in een Aziatisch recept.

Een maand lang iedere dag gember eten heeft dus veel voordelen. We leggen je hieronder uit wat het doet met je lichaam en welke gezondheidsvoordelen je zal ervaren.

iedere dag gember eten
Bron: Unsplash

1. Het werkt ontstekingsremmend

Gember werkt ontstekingsremmend, waardoor ontstekingen in het lichaam afgebroken worden.

2. Het werkt tegen spierpijn

Ben jij een fanatiek sporter en heb je regelmatig last van spierpijn? Dan zijn eiwitten zeker niet de enige oplossing. Gember kan namelijk spierpijn verlichten.

3. Het helpt tegen menstruatiepijn

Het eten van gember kan op dezelfde manier werken als het nemen van een pijnstiller. Tijdens je menstruatie kan het de buikkrampen verlichten.

4. Het is goed voor je immuunsysteem

Doordat gember ontstekingsremmend werkt, word je immuunsysteem hier ook sterker van. Dat betekent dat je beter beschermd bent tegen griepjes of verkoudheid. Ook tijdens het hebben van een griepje kan het eten van gember helpen om snel weer op te knappen.

gember
Bron: Unsplash

5. Het verlaagt cholesterol

Gember verlaagt de slechte cholesterol in je lichaam.

6. Het helpt tegen misselijkheid

Het eten of drinken van gember kan uitkomst bieden wanneer je misselijk bent.

Lees ook: 10 voedingsmiddelen die je moet eten om beter te slapen