Niets is vervelender dan wanneer je niet in slaap kan vallen. Je loopt de hele avond te woelen en hoopvol schaapjes te tellen, maar helaas werkt dat niet altijd. Maar wist je ook dat je voeding te maken heeft met je slaap? Er zijn voedingsmiddelen waardoor je beter kan slapen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

voedingsmiddelen slapen

Wat moet je eten om beter te slapen?

Je weet vast wel dat het niet heel verstandig is om een kop koffie te drinken voor het slapen gaan. Maar er zijn ook voedingsmiddelen die er wél voor zorgen dat je beter kan slapen. Dit zijn 10 voedingsmiddelen die je moet eten om beter te slapen.

1. Kiwi

Naast dat een kiwi heel veel vitamines bevat, helpt het je ook in slaap vallen. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij mensen een uur voordat ze naar bed gingen een kiwi aten. Zij vielen een stuk sneller in slaap dan wanneer ze dat niet deden.

2. Gember

Gember werkt erg kalmerend voor je maag en darmen. Hierdoor kan je sneller je eten verteren, waardoor je sneller in slaap valt. Een lekker kopje gember thee voor het slapen gaan it is!

3. Melkproducten

Melk en zuivelproducten bevatten de stof tryptofaan en calcium. Het is niet duidelijk waarom een glas melk helpt, maar het heeft waarschijnlijk iets te maken met de vitamine B en D. Een glas warme melk (met honing) voor het slapen gaan doet wonderen!

4. Honing

Van een grote hoeveelheid suiker word je alles behalve slaperig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Dit komt doordat je je hersenen stimuleert om te stoppen met orexine te produceren, een stof die ons alert houdt. Een beetje honing in de thee zou dit moeten verhelpen.

5. Noten

Voornamelijk amandelen bevatten veel slaapverwekkende stoffen, maar ook pistache-, cashew-, en walnoten zijn hier goed voor. Dit komt doordat ze melatonine, magnesium en zink bevatten.

6. Rijst

Er zijn verschillende onderzoeken naar rijst gedaan. Wat blijkt? Mensen die regelmatig rijst eten hebben een beter slaappatroon. Zorg er wel voor dat je dit ruim voor je gaat slapen eet.

7. Bananen

Bananen bevatten melatonine én serotonine. Deze stoffen zorgen er beide voor dat je lichaam in slaapstand komt. Maar dat is nog niet alles, ook bevatten bananen de stoffen magnesium en tryptofaan.

8. Kamille thee

Net als gember thee kan je ook een kopje kamille thee voor het slapen gaan drinken. Het werkt heel kalmerend waardoor je je al snel helemaal zen voelt.

9. Havermout

Havermout bevat de stof melatonine. Hierdoor word je vanzelf slaperig.

10. Volkoren brood

Volkoren brood zorgt ervoor dat je lichaam insuline aanmaakt, wat er voor zorgt dat je hersenen tryptofaan afleveren. Dit is een aminozuur die de aanmaak van melatonine kan beïnvloeden. Voor je het weet lig je heerlijk te slapen!

Lees ook: What! We slapen ons hele leven al verkeerd