Het drinken van een glas warm citroenwater schijnt enorm veel voordelen te hebben. Maar hoe goed is dit nou écht? Wij zetten vijf redenen op een rijtje waarom het drinken van een glas warm citroenwater mega goed voor je schijnt te zijn!

1. Je pH-waarden blijven in balans

De pH-waarde van je lichaam is ontzettend belangrijk. Alkalische voeding (een dieet op zuurbasis) houdt je pH-waarde in balans. En zoals je waarschijnlijk al wel snapt, zitten citroenen bomvol zuur. Het drinken van een glas warm citroenwater houdt je pH-waarde dus goed op peil.

2. Warm citroenwater bevordert genezing

Doordat vitaminen bomvol vitamine C zitten, helpt dit bij genezing. Daarnaast is dit een ontzettend belangrijke voedingsstof voor het behouden van gezonde botten, bindweefsel en kraakbeen. Ook heeft vitamine C ontstekingsremmende eigenschappen. Daarbij gaat deze vitamine ook stress tegen. Kortom: vitamine C – en dus citroenwater – doet wonderen!

3. Goed voor je hart

Wist je dat het drinken van warm citroenwater mega goed voor je hart is? Eén van de mineralen die je vochtbalans en bloeddruk op peil houdt, is kalium. En zowel je vochtbalans als bloeddruk zijn natuurlijk van belang voor een gezond hart! Plus, dit verkleint de kans op een beroerte. Win-win!

4. Nooit meer verkouden

Begin je een beetje ziek te worden? Dan is een glas warm citroenwater misschien wel hét medicijn. Het warme water hydrateert namelijk je spieren en luchtwegen. Heb je griep en ben je de hele tijd aan het hoesten? Dan zorgt de citroensap in het water ervoor dat deze afscheidingen worden verdunt. Zo ga je dus een vervelende verkoudheid tegen!

5. Afvallen

Goed, deze is niet 100% waar. Er is namelijk nog geen concreet bewijs dat citroenwater afvallen zou bevorderen. Citroenwater zal geen magisch drankje zijn dat al je vet verbrandt. Wel kan het glaasje citroenwater zorgen voor een snellere spijsvertering – ook wel bekend als je metabolisme. Citroenwater maakt je darmen schoon, waardoor ze beter zullen werken. Ook werken citroenen verzadigend. Hierdoor ben je minder geneigd om te gaan snacken.

Het drinken van een glas warm citroenwater schijnt dus mega veel voordelen te hebben! Als we je nu nog niet hebben overgehaald, weten wij het ook niet meer.

Lees ook: Huh: deze 10 soorten groente en fruit zijn eigenlijk helemaal niet gezond