Ben jij onlangs geghost na een paar leuke dates? Je bent zeker niet de enige. Ghosting komt steeds vaker voor en is helaas een moderne datingtrend aan het worden – in de negatieve zin. Het is zeker niet leuk om geghost te worden dus het liefst voorkomen we het allemaal. Gelukkig is er misschien een mogelijkheid om ghosters sneller te doorgronden. Sommige mensen met bepaalde persoonlijkheden en eigenschappen hebben namelijk sneller de neiging om iemand te ghosten.

Wat is ghosting?

Eén van de meest verschrikkelijke datingtrends op dit moment is ghostingVoor wie (nog) niet bekend is met ghosting (lucky you), leggen we het even uit. Tijdens het daten, kun je te maken krijgen met ghosten. Terwijl jullie één of meerdere dates hebben gehad en jij denkt dat jullie het gezellig hebben, neemt de ander ineens afstand zonder je hiervoor te waarschuwen. Je hoort daarna nooit meer wat van diegene en je kunt maar één conclusie trekken: je bent geghost.

iemand ghosten
Bron: Pinterest

Persoonlijkheden spelen een rol tijdens ghosting

Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van de vrouwelijke millennials ooit geghost is. De kans dat je dit meemaakt, is dus erg groot. Het liefst ontlopen we allemaal de personen die hier een handje van hebben. Nu blijkt dat mensen met bepaalde persoonlijkheden sneller iemand ghosten. Heeft iemand de volgende karaktertrekjes? Dan is dat misschien beter om zo snel mogelijk de fling af te kappen.

Iemand ghosten komt voort uit deze persoonlijkheidskenmerken

Er is nu gebleken dat mensen die plotseling en gemakkelijk contact kunnen verbreken (= ghosting), hoger scoren op bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Deze worden ook wel de ‘donkere triade’ persoonlijkheidskenmerken genoemd. Hieronder vallen drie subtypen: narcistisch, machiavellistisch (oftewel manipulatief en cynisch) en psychopathisch (minder sociaal).

We horen je denken: zijn al die mensen die iemand ghosten dan narcistisch, machiavellistisch of psychopaat? Nee dat niet. We hebben natuurlijk een heel negatief beeld als het gaat om dit soort personen, maar eigenlijk heeft ieder mens wel kleine trekjes van deze eigenschappen in zich. Het zorgt ervoor dat jij op een bepaalde manier omgaat met situaties. Mensen met deze persoonlijkheidstrekjes, ook al is het maar in kleine hoeveelheid aanwezig, zullen het snelst iemand ghosten.

Lees ook: Een hekel aan ghosten? Deze sterrenbeelden zullen het (waarschijnlijk) niet doen