“Ik houd van je” zeggen, misschien wel één van de mooiste dingen op deze aarde. Het vertellen aan iemand dat je van degene houdt, is iets moois, kwetsbaar en geeft een stukje vertrouwen. Maarree, als je dat elke 5 minuten tegen je partner zegt, kan het wat eentonig worden. Bovendien kun je het ook tegen hem/haar zeggen, zonder het echt letterlijk te zeggen!

ik hou van je zeggen zonder woorden daden
Bron: @noordegroot

1. Onthoud de kleine dingen

In een relatie, vertellen we vaak van alles en nog wat. Van onze lievelingskleur tot onze favo film en de meest wilde verhalen. Vaak lijkt het misschien niet zo zinvol, maar het toont aan dat je zelfs luistert naar de minder spannende verhalen. Vertelt je partner over die ene film die hij/zij ooit als klein kind als een gek keek, maar sindsdien nooit meer heeft bekeken? Huur of koop de film en maak er een klein thema-avondje van met zijn tweeën.

Of heeft je partner verteld dat hij/zij altijd haarelastiekjes mist wanneer ze nodig zijn? Koop een extra paar voor je thuis, voor in je tas en doe er altijd een om je pols heen. Heeft je partner een elastiek nodig, dan kun je die meteen aan hem/haar overhandigen. Dat is pas liefde!

2. Denk en spreek over ‘ons’ en ‘onze’ in plaats van ‘ik’ en ‘mijn’

Jij en je partner praten vast wel eens over de toekomst, laat dan zien dat je zoveel van diegene houdt, dat je al in de ons-vorm praat. Praat dus over jullie kinderen, jullie huis en jullie toekomst. Jullie hond en jullie tuin. Door te praten in de ons-vorm in plaats van de ik-vorm, laat je aan je partner zien dat je echt om hem/haar geeft en houdt.

3. Bied je excuses aan, ook als je niet fout bent geweest

Voor sommigen een hele lastige taak, maar misschien dan wel de mooiste. Allereerst is de vraag: waarom moet jij je excuses aanbieden als je niet fout bent geweest? Naja, is gelijk hebben belangrijker voor je dan de gevoelens van je partner? Is je trots belangrijker dan dat? Door soms gewoon sorry te zeggen, zal je op lange termijn een gelukkigere en fijnere relatie hebben. Ook al ben je niet schuldig.

Tuurlijk moet je dat niet altijd doen, maar vaak moet iemand van jullie gewoon sorry zeggen om de oververhitte discussie te stoppen. Het laat zien dat je om je partner geeft en dat gelijk krijgen niet altijd het belangrijkste is.

4. Doe onverwachte dingen

Wie houdt nu niet van verrassingen? Doe daarom iets onverwachts bij je partner, puur omdat het kan. Op deze manier laat je zien dat je om je geliefde geeft en ook heel veel van hem/haar houdt. Denk hierbij om je partner spontaan uiteten te nemen, op de kinderen de passen of misschien wel door een klein cadeautje te geven. Doe iets onverwachts, wat je partner niet had zien aankomen. Dat zijn de leukste verrassingen!