Hebben we niet liever allemaal een mooi egaal perzikhuidje? Soms zit het, ondanks alle verzorging die we in onze huid stoppen, even niet mee en verschijnt er een grote jaap midden op je gezicht. Komt het jou écht even slecht uit? Zo kom je er vanaf. 

puistje
Photo by Brenna Huff

Ken je dat dat je wakker wordt, je in de spiegel kijkt en er ineens een dikke puist op het midden van je gezicht zit? Op de een of andere manier verschijnen puistjes precies op de belangrijke dagen. Heb je een presentatie of misschien een date? Zo kom je snel van je puisjes af!

1. Tandpasta

Waarschijnlijk heb je dit al vaker langs horen komen, maar heb je het wel eens echt geprobeerd? Tandpasta droogt een puistje uit waardoor hij minder wordt of zelfs wegtrekt. Gebruik wel alleen natuurlijke tandpasta, normale tandpasta kan gaan irriteren en zorgt dan juist voor meer rode plekken op je gezicht.

2. Aspirine 
Er zijn modellen die zweren bij aspirines als het gaat om het verwijderen van puistjes. Plet de aspirine fijn en voeg een paar druppels water toe. Smeer het op je puistje en laat vervolgens een half uurtje intrekken.

3. Honing

Honing zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood en het werkt zelfs hydraterend voor je huid. Smeer een klein beetje honing op het puisje en geef het vervolgens ongeveer een uur om in te trekken. Spoel na afloop je gezicht af met water en je merkt meteen verschil.

 

 

4. Karnemelk

Door het drinken van een glas karnemelk kun je voorkomen dat je in de toekomst meer puistjes krijgt. Karnemelk reinigt je bloed, daardoor is de kans op verstoppingen kleiner.

5. Was je handen

Heb je aan het puistje gezeten? Was dan je handen zodat je er in ieder geval voor kunt zorgen dat je niet meer puitjes op je gezicht krijgt.

6. Uitknijpen

We weten allemaal dat we van het uitknijpen van puistjes snel littekens krijgt. Kan jij er dan toch echt niet afblijven? Knijp dan alleen rijpe puistjes uit. Zo kun je dat het beste doen: Was je handen, zo voorkom je in ieder geval dat er nieuwe bacteriën op je huid belanden, steriliseer vervolgens een naald en prik een klein gaatje in het midden van het puistje,

Lees ook: Ziet je huid er moe uit? Daar kun je gewoon wat aan doen!