Nu het winter begint te worden merken we dat onze huid er door een gebrek aan zonlicht en slaap vermoeider uit gaan zien. Sta jij soms ook op na een slechte nacht waarna je bijna van je eigen spiegelbeeld schrikt omdat je er zo vermoeid uitziet? Het beste medicijn is natuurlijk rust, maar daar kom je helaas niet altijd aan toe wanneer je verplichte afspraken hebt. Wil jij niet gelijk veel geld hoeven uitgeven aan al die beauty producten? Hier zijn een paar makkelijk uitvoerbare tips die ervoor kunnen zorgen dat je er minder moe uitziet. 

Huid
Photo by Marcelo Matarazzo

Koud water

Om te beginnen kun je je gezicht onderdompelen in ijskoud water, dat is met dit weer niet zo moeilijk want er stroomt gewoon ijskoud water uit de kraan. Goedkoop, én effectief! Door het koude water gaat het bloed door je bloedvaten stromen, en daardoor krijg je een gezondere uitstraling. Daarnaast ben je door het koude water ook gelijk wakker, lekker is het niet.. 

Masseer je gezicht

Buiten dat het masseren van je gezicht heel lekker is (vooral als iemand anders het bij je doet) zorgt dit er ook voor dat het een vermoeid gezicht tegen gaat, twee in één klap. Tik en duw zacht op de huid en maak draai bewegingen met je vingers. Door je huid te masseren, en dan vooral de huid rondom je ogen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en gaat het zwellingen tegen.

Maak gebruik van crème

Het hebben van een droge huid zorgt ervoor dat je gezicht er dof uitziet. Wanneer je goed voor je huid zorgt, dan zul je vanzelf zien dat deze zijn gezonde gloed weer terugkrijgt. Door een goede gezichtscrème te gebruiken wordt jouw doffe huid snel weer stralend. Laat je altijd goed adviseren over wat voor crème bij jouw huidtype past. Gebeurt er zelfs niets na het gebruiken van een goede gezichtscrème? Scrub je gezicht zodat de dode huidcellen worden verwijderd.

Make-up

Zoals wij vrouwen weten doet make-up wonderen! Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om in ieder geval de indruk te wekken dat je niet moe bent. Het is sowieso belangrijk dat we onze make-up op doen met daglicht. Het ligt van lampen geeft soms een vertekend, beeld van onze huid en dit kan ervoor zorgen dat je misschien met teveel make-up op de deur uitloopt.

1. Concealer
Dit is mijn persoonlijke favoriet. Een concealer kun je met of zonder foundation gebruiken. Na het aanbrengen van de concealer zie je er direct jonger, frisser en minder moe uit. De concealer kan ook worden gebruikt om eventuele oneffenheden weg te werken. Kies altijd voor de goede kleur, als je dit niet doen kan het een omgekeerd effect hebben en dat wil je natuurlijk niet. Dit geldt ook voor foundation. Let er goed op dat je huid in de zomer een andere kleur heeft dan in de winter.

2. Blush
Heb jij door het koude weer bijna tot geen kleur meer op je wangen? Kies dan voor een minimalistische blush. Zorg ervoor dat hij te zien is maar hou het natuurlijk, niet te dun en niet te dik.
3. Bronzer
Een bronzer heeft een bruine kleur, dit product kun je gebruiken om de huid subtiel iets meer kleur te geven zonder dat het onnatuurlijk oogt. Een bronzer zorgt ervoor dat jij de gloed op je gezicht terugkrijgt die je nu even niet hebt, en het product geeft je direct een frisse en gezonde uitstraling.

 

Lees ook: 7 make-up tips om er wakkerder uit te zien