Het was een regelrechte hit! Netflix lanceerde begin oktober 2020 het eerste seizoen van Emily in Paris. De romantische komedieserie groeide al snel uit tot een groot succes op Netflix. Een tijdje terug vertelde actrice Ashley Parker (Mindy) al wat inside information over het nieuwe seizoen van Emily in Paris, maar nu lijkt er toch nog wat meer onthult te zijn.

@emilyinparis
@emilyinparis

Recap eerste seizoen

In het eerste seizoen van Emily in Paris werden we meegenomen naar het leven van Emily, gespeeld door Lily Collins. De jonge Amerikaanse vrouw verlaat haar Amerikaanse roots om in Frankrijk aan de slag te gaan bij een marketingbedrijf. Emily spreekt echter geen woord Frans en loopt al snel tegen de nodige cultuurverschillen op. Veel drama, lachwekkende situaties en hysterie tot gevolg!

She is a Parisian now

Maker Darren Star, ook bekend van onder meer Sex and the City en Younger, had voordat duidelijk was dat er een vervolg zou komen al meteen een plan in zijn hoofd voor een vervolg. “In het tweede seizoen zal ze meer deel uitmaken van de wereld waarin ze leeft. Ze zal meer een inwoner van de stad zijn. Ze zal wat meer voet aan de grond krijgen, ze leeft nu echt daar.” De grote cultuurshock zal in seizoen 2 dan ook verleden tijd zijn.

Young Emily

Volgens Collins zouden we in het tweede seizoen ook meer over haar verleden te weten kunnen komen. “In het eerste seizoen hadden we slechts tien afleveringen om echt haar nieuwe vrienden op het werk te leren kennen en wie ze buiten het werkt ontmoet. Dus ik kijk er erg naar uit om dieper in de achtergrondverhalen te duiken en meer tijd te besteden aan het mengen van de twee groepen mensen die ze ontmoet.” Al gaf Collins toen meteen aan dat ze niet weet wat er precies in de scripts staat.

Start opnames

Hopelijk starten de opnames deze lente. “We proberen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Hopelijk in de lente. We proberen vooruit te komen, maar alles is in afwachting van Covid.” aldus Lily. Mochten de opnames beginnen horen we daar vast en zeker meer over, maar voor nu houden we de social media kanalen goed in de gaten!

Lees ook: 10 x de leukste Nederlandse films op Netflix + IMDb score