Wanneer je jezelf onthaart heb je kans op ingegroeide haartjes. Bij de een is de kans groter dan bij de ander, maar er zijn talloze maniertjes om de kans te verkleinen. Ingegroeide haartjes zijn ontzettend pijnlijk. Buiten dat het er niet mooi uit ziet, wil je er ook zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zijn er vele trucjes om dit te voorkomen en te verhelpen.

The easiest way to super smooth legs

Zo voorkom je die ingegroeide haren

Nat scheren

Het is heel belangrijk om met natte haren te scheren. Het gaat makkelijker en het is minder pijnlijk. Als je haren droog zijn, heb je meer kans op ingegroeide haren doordat ze stugger zijn.

Scheer in de juiste richting

De kans op ingroei vergroot je als je tegen je haren in scheert. Hierdoor beschadigt je huid en kan het gaan ontsteken. Ook de groeirichting kan hierdoor gaan veranderen. Als je met je haren mee scheert zorgt het misschien niet voor de meest gladde huid, maar je voorkomt wel die ingegroeide haren.

Zorg dat je één mesje gebruikt

Scheer jij jezelf met meerdere mesjes? Stop daar dan vanaf nu mee! Dit zorgt namelijk voor ingegroeide haren en hierdoor breken je haren op verschillende manieren, waardoor ze te kort worden.

Gebruik een scherp scheermesje

Probeer botte scheermesjes te vermijden! Je haren breken hierdoor niet strak af maar blijven met een dun uiteinde onder de huid, waardoor ze moeilijk naar binnen groeien. 

Maak je huid schoon

Poriën kunnen makkelijk verstopt raken als je huid niet schoon is. Daarnaast is het ook zo dat je minder snel ontstekingen krijgt als je je huid schoon houdt.

Zo verhelp je ingegroeide haren

Antibioticacrème is jouw reddingsmiddel!

Als je wilt dat jouw huid geneest, is antibioticacrème het ideale middel om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. Het bestrijdt verschillende soorten bacteriën en het zorgt ervoor dat je klachten binnen een paar dagen afnemen. Ideaal toch?

Haal die ingegroeide haren eruit met een pincet of naald

Pak een pincet of naald erbij en haal die ingegroeide haren eruit. Zorg er wel voor dat je je huid van te voren goed schoon maakt. Als je dit niet goed doet, kunnen er opnieuw ingegroeide haren ontsaan en zelfs littekens achterblijven. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Huidmaskers maken jouw huid handelbaar

Huidmaskers? Ja het helpt echt! Zorg ervoor dat ze honing, klei of olijfolie bevatten. Dit maakt je huid zachter en makkelijker handelbaar.

Scrub en peel je huid

Om je onrustige huid egaler te maken kan je om de zoveel tijd een scrub gebruiken. Uiteindelijk komen de ingegroeide haren mooier naar boven.

Wedden dat jij nu van je ingegroeide haartjes af bent!

Lees ook: met deze tips heb jij in no-time een platte buik.