Een platte buik. Wie wil dit nou niet als de zomermaanden er weer aankomen? Zo’n 62% van de vrouwen zegt dat hun buik het lichaamsdeel is waar ze zich het meest van bewust zijn, maar een van de moeilijkste gebieden is om vet te verbranden. Daarom hebben wij speciaal voor jou de beste tips voor een platte buik op een rijtje gezet! Zet jouw te behalen doelstellingen op papier en start met het trainen van je buikspieren.

Young girl showing sporty belly against the sea on beach

Zorg voor ontspanning

Wist je dat stress ervoor zorgt dat je buikvet verhoogd? Als je je onder druk voelt, zijn je hersenen minder gevoelig voor voedselinname. De piek in cortisol zorgt er ook nog is voor dat cellen een soort vetzuur afgeven. Gelukkig zullen deze simpele dingen helpen je stress te verlagen. 

Drink water

Heel belangrijk. Drink voldoende water! Als je niet gehydrateerd bent, gaat je buik namelijk sneller uitzetten. Vind je ‘gewoon’ water maar saai?  Om het wat lekkerder te maken kan je altijd wat limoen, gember, komkommer of munt toevoegen. Maar voldoende ‘gewoon’ water is natuurlijk ook goed.

Vermijd simpele koolhydraten

Het eten van geraffineerde koolhydraten zorgt ervoor dat een strakke buik krijgen een onmogelijke taak wordt. Dit komt doordat ze geen vezelrijke delen meer bevatten. Ze zijn zodanig bewerkt dat alle belangrijke voedingsstoffen tijdens het productieproces zijn verwijderd. Een paar voorbeelden van koolhydraten zijn: koekjes, gebak, cornflakes en wit brood. Kies voor vitaminen, mineralen en vezels om een perfecte strakke buik te creëren.

Kauw (veel)

Als je meer kauwt verteer je je eten sneller en heb je minder last van een opgeblazen gevoel. Een andere tip is langzamer eten. Als je snel eet, slik je veel lucht in, wat ook weer voor een opgeblazen gevoel zorgt.  Probeer ook kauwgom te vermijden. Op deze manier slik je ook veel lucht in en jij wilt immers wel die platte buik!

Eet vette vis

Olierijke vis zoals sardines, zalm en makreel zijn goed voor het hart, maar bevatten ook essentiele omega-3 vetten die ons helpen om af te vallen. Vooral uit onze magen. Dus geniet van twee porties (140 g) per week voor het optimale resultaat. Yummy!

Hou het simpel met Callisthenics

Ben je niet zo van sporten, maar wil je toch een fit en strak lichaam? Probeer dan Callisthenics! Deze eenvoudige gymnastiekoefeningen zorgen ervoor dat je maag wordt gestimuleerd. Het is een stijl gebaseerd op duwen, trekken, uitwijken en tillen. Hoewel deze oefeningen misschien een beetje standaard lijken, kunnen ze ontzettend veel kracht en flexibiliteit opleveren. Hallo platte buik!

Lees ook:

Heb jij ook zo’n hekel aan sporten? Ga in bad.