De meeste mensen kijken al maanden van tevoren uit naar hun welverdiende vakantie. Hoe leuk het ook op de werkvloer is, we hebben allemaal onze vakantie nodig om even goed op te laden en daarna weer fris en fruitig op kantoor te komen. Maar wat vinden mensen nou het belangrijkste aan hun vacation? Locatie? Klimaat? Gezelschap? We’ve got the answer!

@Passagepassport.com
@Passagepassport.com

Dé ingrediënten voor een fijne vakantie

Uit een onderzoek van Booking.com blijkt dat Nederlanders het vooral belangrijk vinden dat ze kunnen relaxen op vakantie. Ze willen de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven even helemaal loslaten. Koken, afwassen en schoonmaken staat even niet op de to do list. Het favoriete onderdeel van Nederlandse vakantieganger is dan ook luieren en lekker niks doen. Daarnaast is ook de accommodatie belangrijk. Je wil toch zo comfortabel mogelijk je vrije tijd vieren?

Wanneer Nederlanders terugkijken op hun leukste vakantie, geeft 18% aan dat ze deze een maand van tevoren boekten. Het merendeel, 42%, geeft aan het tripje een aantal maanden van tevoren geboekt te hebben, terwijl slechts 16% al een halfjaar van te voren heeft geboekt. Voorpret wordt dan ook als een belangrijk onderdeel van de vakantie gezien. Men leeft graag toe naar die heerlijke relaxperiode. Hoewel de voorpret erg lang kan duren, is de napret vrij snel verdwenen. Bij twee van de drie Nederlanders vervaagt het vakantiegevoel binnen een week na thuiskomst. Wat verrassend is, is dat een groot deel van onze bevolking de voorpret leuker vindt dan de vacation zelf. De cijfers liegen niet!

@Booking.com
@Booking.com

Niet alleen weten Nederlanders heel goed hoe hun vakantie eruit moet zien, ze weten ook wat ze absoluut niet willen op vakantie. Voor 38% van de Nederlanders kan de vakantie goed verpest worden door slecht weer. Voor 33% is ziek worden op vakantie een nachtmerrie en voor 20% is dat het worden afgezet als toerist zijnde.

Hoe ziet de ideale accommodatie eruit?

Een goede accommodatie is dus heel belangrijk voor Nederlandse reizigers. Maar waar moet een accommodatie dan precies aan voldoen? Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen meer voorwerk doen voordat zij op reis gaan dan mannen. Wat voor zowel mannen als vrouwen belangrijk is, is dat ze zich thuis voelen op hun nieuwe tijdelijke stekje (69%). Het grote merendeel van de mensen neemt just in case spullen van thuis mee naar hun vakantiebestemming. De populairste dingen die mensen van thuis meenemen, zijn handdoeken, zeep, kussens, een föhn, eten, sigaretten en koffie. Twee weken zonder hagelslag kan écht niet hoor!

@Booking.com
@Booking.com

De drie belangrijkste dingen die een appartementje, hotelkamer of andere accommodatie moet hebben, zijn een comfortabel bed, gratis Wi-Fi en een mooi uitzicht. Zachte kussens, genoeg kleerhangers en sfeerverlichting is mooi meegenomen!

Nog geen vakantie geboekt? Dit zijn dé ideale vakantiebestemmingen voor jou en je lover!