I love you to the moon and back. Een van de meest romantische quotes die je maar kunt bedenken. Helaas kunnen we (nog) niet met onze lover naar de maan, maar wel naar hele andere mooie plekken. De meest romantische plekken, die nog niet bekend zijn bij het grote publiek, wat wil je nog meer. Dit zijn dé ideale vakantiebestemmingen voor jou en je lover.

@pexels.com
@pexels.com

Oké, Parijs is natuurlijk dé stad van de liefde, leuk en aardig, maar het zal daarom ook vol lopen met allemaal verliefde stelletjes. Voor wie wat anders wil, zijn deze vakantiebestemmingen zeker op het verlanglijstje te zetten.

Plitvice

Hiken is de nieuwste trend en waar kan dat beter dan in de prachtige natuur van Kroatië? Klinkt dit jullie als muziek in de oren? Dan zijn jullie bij de Plitvice meren in Kroatië aan het juiste adres. Het gebied heeft de meest prachtige uitzichten, het staat natuurlijk niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Plitvice is het oudste nationale park van Zuid-Europa. Je kunt hier genieten van maar liefst 90 (!) watervallen, 16 turquoise meren en grotten. Trek je wandel-outfit aan en geniet van een prachtige vakantie, waar je wegdroomt van de uitzichten (en dan bedoelen we met dat uitzicht niet alleen je lover).

Kefalonia

Als jullie op zoek zijn naar zon, zee, strand dan moet je bij de Griekse eilanden zijn. Vooral het Griekse eiland Kefalonia is hier perfect geschikt voor. Als je daar inmiddels toch bent, moet je helemaal een bezoekje brengen aan Xi Beach, dit ligt in het zuiden van het eiland. Het strand heeft roodachtig zand, wat niet alleen zorgt voor een mooie picture met je lover, maar er ook nog eens voor zorgt dat jij met een zacht en stralend huidje thuiskomt. Maar er zijn nog meer stranden op het eiland die jullie zeker niet over moeten slaan. Myrtos Beach geeft bijvoorbeeld echte Hawaii vibes. Als je de stranden even zat bent, kunnen jullie een bezoekje brengen aan Melissani Cave, een echt ondergronds meer, mega bijzonder. Op de overige dagen van jullie vacay kunnen jullie genieten van de prachtige natuur en het uitzicht van Kefalonia.

Cinque Terre

Italianen zijn natuurlijk ongelofelijk knap en de inwoners spreken de taal van de liefde, maar dat heb jij met die knappe lover van je natuurlijk niet meer nodig. Aan de kust van Italië liggen vijf charmante kleurrijke dorpjes die ook wel Cinque Terre worden genoemd. De dorpjes liggen tussen de steden Genua en Pisa, de huisjes bevinden zich tussen de hoge rotsen en zijn dus echt authentiek. Ook deze dorpjes staan net als het natuurgebied in Kroatië op de werelderfgoedlijst. Met het prachtige uitzicht en het romantische karakter van de dorpjes kunnen jullie heerlijk genieten van een glas wijn op het terras.

De Azoren eilanden

Portugal is van zichzelf al een heel mooi land, maar nog mooier zijn misschien wel de Azoren eilanden. Deze negen eilanden liggen aan de kust van Portugal in de Atlantische oceaan. De eilandengroep is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Europa. Elk eiland is uniek, je kunt dus zelfs nog eilandhoppen. Ondanks alle bezienswaardigheden staat de natuur van de eilanden toch nog op nummer 1. Je kunt je ogen uitkijken in de prachtige flora en fauna en dit afwisselen met de prachtige dorpjes en kleurrijke huizen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Azoren.nl (@azoren.nl)

Palao

Gaan jullie liever voor een avontuurlijke vakantie, dan moeten jullie echt naar Palao, ook wel bekend als Belau. Dit is een van de 340 eilanden in Oceanië. Hier kunnen jullie prachtig snorkelen of duiken. Er zijn onder water veel gekleurde vissen en prachtige koralen te vinden. Maar niet alleen de onderwaterwereld is echt geweldig, ook boven water kun je je ogen uitkijken. Er zijn op het eiland ongelofelijk veel dieren te spotten en ook de Rock eilanden zijn een bezoekje waard. Nog niet overtuigd? Het eiland beschikt ook nog eens over prachtige watervallen.

Op vakantie met vriendinnen? Deze roze Airbnb is de perfecte plek voor een weekend met vriendinnen!