Je kent het wel. Ineens heb je een kale plek, nadat je een haartje hebt weggehaald. De paniek slaat toe en je hebt geen idee hoe je dit gaat verbergen. Mooie wenkbrauwen zijn ontzettend belangrijk. Ze vormen je gezicht en geven ons meer uitdrukking. Daarom hebben we speciaal voor jou de beste tips op een rijtje gezet!

Beautiful woman using mascara

De vorm

De vorm bepalen van je wenkbrauwen kan vaak nog erg lastig zijn. Zo pak je het aan: Pak een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel. Waar de punt van het potloot naar toe wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen.

Het hoogste punt valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps toeloopt. Je wenkbrauw eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek. Verder kun je nog een hulplijntje trekken om de hoogte te bepalen.

Zo moet je epileren

  • Zorg voor een scherp pincet met spitse punten. Een grof pincet maakt het een stuk moeilijker.
  • Epileer je wenkbrauwen na het douchen om het een stuk minder pijn te laten doen. De huid en haartjes zijn dan zachter, waardoor het een stuk gemakkelijker gaat.
  • Kam vervolgens je wenkbrauw in de richting van je haartjes mee. Neem de tijd om goed te besturen of je haartjes in je wenkbrauw dezelfde kant op groeien.
  • Nu kan je gaan bepalen waar je haartjes weggehaald wilt hebben. Denk aan de potlood methode om te bepalen wat jouw vorm wenkbrauw is.
  • Daarna bepaal je waar de ‘knik’ in je wenkbrauw komt. Dit zit vaak al een beetje in je wenkbrauw. Om het exacte punt te kunnen bepalen, pak je weer een dun potlood en leg je deze langs de binnenkant van je neus en de buitenkant van je iris. Nu heb je het hoogste punt waar je vervolgens een licht puntje kunt zetten.
  • Tot slot bepaal je waar je wenkbrauw moet eindigen. Trek je een lijn van je buitenste neusvleugel naar je buitenste ooghoek. Ook dit kun je vaststellen door een licht stipje te zetten.

Te veel geëpileerd?

Te veel haartjes weggehaald, waardoor je een kale plek hebt? Geen paniek. Dit is makkelijk op te lossen. Hieronder een aantal tips:

Wenkbrauwpoeder

Jouw redding is wenkbrauwpoeder! De poeder kan je gemakkelijk met een kwastje aanbrengen. Doei kale plekken!

Wenkbrauwpotlood

Poeder is misschien iets gemakkelijker, maar een goed wenkbrauwpotlood kan zeker helpen in het wegwerken van je kale plekken.

Wedden dat deze tips ervoor zorgen dat jij voortaan met fleeky wenkbrauwen het leven door gaat?

Lees ook: Dit zijn de perfecte wenkbrauwvormen voor jouw gezicht.