Een aantal jaren geleden waren wenkbrauwen een stuk minder belangrijk dan tegenwoordig. We epileerden ons rot, om maar zo’n dun mogelijk streepje over te houden. Maar nu zijn wenkbrauwen een belangrijk deel van ons gezicht geworden. Ze vormen ons gezicht en ze geven ons karakter. Maar niet elk soort wenkbrauw past bij elke gezichtsvorm. Daarom hebben wij deze gids voor je, zodat je precies kunt zien welke vorm jou het beste staat.

wenkbrauwvormen-femfem

Lang en smal gezicht

Wanneer je een lang en smal gezicht hebt, staan bijna horizontale wenkbrauwen jou het beste. Doordat ze zo recht zijn, lijkt je gezicht iets minder lang.

Rond gezicht

Wanneer je een rond gezicht hebt en je dit meer vierkantig of smaller wilt laten lijken, zijn wenkbrauwen met een scherpe hoek en ronde boog een goede optie. Hierdoor lijkt je gezicht smaller.

Ovaal gezicht

Dit wordt gezien als de ‘ideale’ gezichtsvorm, omdat eigenlijk alle wenkbrauwvormen je staan. Het beste kun je gaan voor een wenkbrauw met een lichte hoek en ronde boog, hierdoor wordt je gezichtsvorm versterkt.

Rechthoekig gezicht

Je jukbeenderen zijn net zo breed als je voorhoofd. Dit kan er soms voor zorgen dat je er streng uit kunt zien. Ga daarom voor wenkbrauwen die je gezichtsuitdrukking verzachten, zoals vloeiende wenkbrauwen met een lichte boog. Maak ze niet te donker of te breed, dit zal de strenge uitstraling juist versterken.

Hartvormig gezicht

Jouw jukbeenderen zijn net iets smaller dan je voorhoofd en je kin loopt wat puntiger. Ga dan voor ronde, wat bredere wenkbrauwen, om je gezichtsuitdrukking het beste tot zijn recht te laten komen. Wil je vollere wenkbrauwen? Zo creëer jij ze in een handomdraai.