Die weekenden, ze zijn te leuk en ze gaan veel te snel voorbij. Deze maandagochtend zit jij dus ook nog met je gedachten bij dat gezellige feestje van zaterdag en totaal niet bij de taken die je vandaag moet doen. Je kan wel wat inspiratie gebruiken.

inspiratie-kwijt-femfem

Accepteer je struggle

Je zit met je gedachten nog bij het weekend, probeer dit niet weg te stoppen. Ken je dat trucje nog dat je niet aan een roze olifant mag denken? En waar denk je aan? Juist, een roze olifant. Zo werkt het in dit geval dus ook. Als we zeggen dat je niet aan je leuke weekend mag denken, doe je dat dus wel. Accepteer dat je gedachten hier soms naar zullen afdwalen. Omdat je je hieraan hebt overgegeven, zul je merken dat je er op een gegeven moment niet meer aan denkt en je volledig op je werk kunt focussen. Je kunt beter een paar uur heel geïnspireerd zijn, dan de hele dag maar half.

Doe iets wat je leuk vindt

Een van de beste manieren om je inspiratie terug te krijgen, is om een pauze te nemen en iets te doen wat je leuk vindt. Zoals we al zeiden, je kan wel de hele dag half geïnspireerd zijn, maar dit moet je doorbreken, anders zullen je prestaties de gehele dag maar half zijn. Bel een vriendin, ga tijdens je lunchpauze naar dat ene leuke tentje of zonder je even af en lees een goed en inspirerend boek. Door je gedachten even op iets anders te laten concentreren, zul je vervolgens weer vol inspiratie terug aan het werk kunnen.

Verander je routine

Je staat op, gaat onder de douche, kleed je aan en maakt een ontbijtje. Vervolgens fiets je dezelfde weg als altijd naar je werk. Dit alles zit zo in je routine, dat het bijna automatisch gaat. Maar dit zal je ook tegenhouden om nieuwe dingen tegen te komen of inspiratie te krijgen. Neem eerst je ontbijtje en ga vervolgens pas douchen, of neem een andere route naar je werk. Zo houd je je gedachten op scherp en zul je nieuwe perspectieven krijgen.

Laat je inspireren door anderen

Omdat jij even niet geïnspireerd bent, wil dit nog niet zeggen dat je minder getalenteerd bent. Het wil alleen zeggen dat je menselijk bent. Je kunt niet altijd geïnspireerd zijn. Echter, kun je er wel wat aan doen om dit weer te worden. Luister naar personen die jij bewondert. Dit kunnen personen op het werk zijn, je ouders of misschien wel Linda de Mol. Door te luisteren naar degene die jou inspireert, zul jij ook weer op nieuwe gedachten en ideeën komen.

Je hoeft niet altijd geïnspireerd te zijn

Geïnspireerd raken op commando werkt 9 van de 10 keer niet. Als je iets moet bedenken, lukt het niet. En wanneer je thuis je eten aan het koken bent, barst je van de ideeën. Zo zou je het altijd moeten zien. Moet je met een creatief idee komen? Ben er dan juist niet mee bezig. Ga iets anders doen, die ideeën komen vanzelf. Door jezelf te dwingen geïnspireerd te raken, zal dit juist niet lukken.

Heb je inspiratie nodig wat betreft je interieur? Marmer is een ware toevoeging aan je interieur.