Je denkt er vast weleens aan: waarom maak ik het mezelf toch elke keer weer zo moeilijk? Je valt op degenen die hard to get spelen, en dat is vaak geen pretje. Duizenden vragen schieten continu door je hoofd, en dit maakt je onzeker. Maar waarom vallen we dan toch elke keer weer voor iemand die hard to get speelt? Wij leggen het je uit!

Waarom vinden wij het zo interessant als iemand hard to get speelt? FEM FEM

Niks aan te doen

Eigenlijk kunnen wij er niks aan doen dat we juist diegenen die hard to get spelen zo interessant vinden. Uit een onderzoek van de universiteit van Virginia en Harvard is namelijk gebleken dat wij mensen waar we geen hoogte van krijgen automatisch interessant vinden. Lekker dan….degene die jou leuk vindt moet je niks van hebben, maar iemand die niet reageert brengt jouw hoofd op hol. Tijdens dit onderzoek lieten ze een groep vrouwen denken dat ze meededen aan een experiment over online dating. Hierbij hadden een aantal mannen ‘zogenaamd’ hun Facebook profielen gezien en hen een cijfer gegeven. Hierna werden de vrouwen onderverdeeld in drie verschillende groepjes. Het eerste groepje werd wijsgemaakt dat zij erg goed in de smaak vielen bij de mannen. Tegen het tweede groepje werd gezegd dat ze een gemiddelde score hadden, en bij het derde groepje vertelden ze dat de mening van de mannen onduidelijk was. Aan alle groepjes vrouwen werden dezelfde mannen laten zien, en guess what? De laatste groep had de sterkste gevoelens tegenover de vier onbekende mannen. Lekker tegenstrijdig he?

Mysterieus

Het draait allemaal om het onbekende, het mysterieuze. Reuze interessant: iemand die wij niet kunnen peilen. Niet alleen mannen vinden dit leuk, wij houden er dus ook echt wel een beetje van om te jagen. Speel het spelletje daarom gewoon lekker mee, maar doe dit wel op de goede manier. Laat eerst merken dat je diegene wel echt leuk vindt, anders kom je heel ongeïnteresseerd over. Probeer na een date niet direct op diegene te duiken (letterlijk en figuurlijk), maar laat het aan de ander over. Krijg je geen berichtje? Wacht het nog even een paar dagen af, en stuur daarna alsnog of er een tweede date inzit. Loop je een blauwtje op? Kan gebeuren! Blijf hier niet te lang in hangen. Thank u, next!

Lees ook: Waarom iemand ghosten echt geen goed idee is